2014-09-04 08:00:14
Φωτογραφία για Το σχέδιο του Ενρίκε για την Μπάρτσα χωρίς μεταγραφές...
Το φετινό καλοκαίρι ήταν για την Μπαρτσελόνα πολύ παράξενο. Με την κουβέντα να έχει ανοίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό για το αν έφτασε το τέλος αυτής της ομάδας, με το τίκι τάκα να έχει μπει πιθανότατα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και έναν νέο προπονητή, τον Λουίς Ενρίκε να αναλαμβάνει να τρέξει το πρότζεκτ “μεταγραφές τώρα και μετά από ενάμιση χρόνο ξανά...”, όλα στην Βρακελώνη έμοιαζαν πολύ δύσκολα.

Το μόνο θετικό ήταν ότι τα ταμεία είχαν χρήματα και μπορούσαν να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα από ορισμένες πωλήσεις όπως του Σεσκ Φάμπρεγκας στην Τσέλσι και του Αλέξις Σάντσες στην Αρσεναλ. Η... θυσία του πρώτου ενδεχομένως και να ήταν πολύ μεγάλη, αλλά το κοινό δεν κόλλησε ποτέ με τον Φάμπρεγκας και ο Λουίς Ενρίκε έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να επιμείνει μαζί του, έστω κι' αν ήξερε ότι στη φυσική θέση του, σε αυτήν που παίζει τώρα στην Τσέλσι δηλαδή, έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Οσο για τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος πέρυσι έκανε την καλύτερη του χρονιά με την φανέλα της Μπάρτσα, η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτεσαι και πολύ να τον δώσεις όταν ξέρεις ότι στη θέση του μπορείς να πάρεις τον Λουίς Σουάρες.


Ο Λουίς Ενρίκε όμως ήταν... αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να μην σκεφτεί μόνο το φέτος, αλλά και την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Ως γνωστόν η απαγόρευση μεταγραφών ισχύει για την Μπαρτσελόνα όχι μόνο για τον ερχόμενο Γενάρη, αλλά και για το ερχόμενο καλοκαίρι. Μεταγραφές ξανά τον Γενάρη του 2016 για την Μπάρτσα.

Ο Ενρίκε λοιπόν μαζί με τον Μπεγκιριστάιν αποφάσισαν ότι για μία ακόμη φορά τη λύση μπορεί να την δώσει η Μασία, οι περίφημες ακαδημίες. Ο Μουνίρ και ο Σάντρο στα 19 τους έχουν ήδη κάνει ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα έχουν ήδη προλάβει και οι δύο να σκοράρουν στα πρώτα δύο ματς του πρωταθλήματος...

Φυντάνια της περσινής Μπαρτσελόνα Β αμφότεροι έκαναν εξαιρετική σεζόν με την ομάδα και ακόμη καλύτερη προετοιμασία φέτος με τον Λουίς Ενρίκε στην πρώτη ομάδα. Ο Σάντρο Ραμίρες ήταν ένας μικρός που τον περίμεναν χρόνια και ήξεραν εδώ και σχεδόν μία πενταετία ότι έρχεται. Βασικό στέλεχος των U16, U17, U18 και U19 της Ισπανίας ο νεαρός σέντερ φορ είναι το πουλέν του Λουίς Ενρίκε. Επιθετικός που έχει μάθει να ζει και να παίζει στην κορυφή της επίθεσης κάνοντας μάλιστα την διαφορά σε σχέση με όλους του επιθετικούς των ακαδημιών που κυρίως έπαιζαν στα άκρα θέλοντας να μοιάσουν στο Μέσι. Ενα πράγμα σαν τον Μουνίρ, δηλαδή το άλλο εκλεκτό κομμάτι που προώθησε στην πρώτη ομάδα φέτος ο Λουίς Ενρίκε. Μαροκινής καταγωγής δεν βρήκε θέση στα 15 του στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και έφυγε. Από το 2011 στη Μασία και φέτος στα 19 του ήρθε η ώρα για την συμμετοχή στην αντρική ομάδα. Βασικός στο πρώτο ματς πρωταθλήματος της χρονιάς και σκόρερ ο μικρός.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Ντεουλοφέου δόθηκε ξανά δανεικός. Ο Λουίς Ενρίκε πιστεύει πολύ τον Ντεουλοφέου αλλά ήξερε ότι με Σουάρες, Μέσι, Νειμάρ και Πέδρο χρόνο πολύ δεν θα έβρισκε. Αποφάσισε λοιπόν να τον δώσει στη Σεβίλλη που θα είναι βασικός συνεχώς προκειμένου να ωριμάσει ακόμη περισσότερο και το ερχόμενο καλοκαίρι που η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών να παρουσιαστεί ως τέτοια. Επιπλέον φέτος κάθε φορά που θα του δίνεται η ευκαιρία θα δίνει χρόνο σε Μουνίρ και Σάντρο, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν τυχόν και είχε κρατήσει τον Ντεουλοφέου και τον Τέγιο που επίσης δόθηκε δανεικός στην Πόρτο.

Η Μπαρτσελόνα είναι φανερό ότι εκτός από το να φτιάξει μία νέα και καλύτερη ομάδα για φέτος, προσπαθεί να αυξήσει τις επιλογές της έτσι ώστε να έχει λύσεις και το ερχόμενο καλοκαίρι που δεν θα κάνει μεταγραφές. Και όλο αυτό είναι αλήθεια ότι μπορεί να της κάνει καλό. Υπό την έννοια ότι οι μικροί των ακαδημιών θα ξαναπάρουν τις ευκαιρίες τους και δεν θα έχουν την κατάληξη που είχε ο Τιάγκο Αλκάνταρα να απαιτήσει και να πάρει μεταγραφή για την Μπάγερν προκειμένου να παίζει.

Μάλιστα με βάση το ταλέντο που υπάρχει στις Ακαδημίες θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει με βεβαιότητα ότι όλο αυτό θα της βγει σε καλό της Μπαρτσελόνα, αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά...

Και αυτό δεν είναι άλλο από την άμυνα. Ο Λουίς Ενρίκε θα ήθελε να έχει ψωνίσει κάτι διαφορετικό και για το δεξί άκρο της άμυνας (έκλεισε από τώρα τον Ντάγκλας για το επόμενο καλοκαίρι) και κυρίως θα ήθελε να είχε βρει σαφώς ποιοτικότερους στόπερ για να αγοράσει από τον Ματιέ και τον Βαρμάλεν που τελικά πήρε. Δεν βρήκε όμως, γιατί δεν ήταν εύκολο. Η Παρί είχε προλάβει τον Νταβίντ Λουίς και δεν πωλούσε τον Τιάγκο Κόστα ή τον Μαρκίνιο. Τον Μπενατιά για κάποιον λόγο μάλλον δεν τον ήθελε οπότε αναγκάστηκε να πάει σε δεύτερες λύσεις και να ελπίζει ότι τουλάχιστον η μία θα βγει. Για αυτό άλλωστε πήρε και δύο στόπερ χωρίς να δώσει ούτε τον Πικέ για τον οποίο ελπίζει σε επανάκαμψη, ούτε φυσικά τον Ματσεράνο και τον Μπάρτρα. Ο Λουίς Ενρίκε έφτιαξε πεντάδα στα στόπερ ώστε ακόμη κι' αν έχει κάνει λάθος με κάποιον από τους δύο που αγόρασε, να έχει λύσεις. Και φυσικά και εδώ ο σχεδιασμός αφορούσε και την επόμενη σεζόν και όχι μόνο το εφετινό καλοκαίρι.

Γενικά ο Λουίς Ενρίκε προσπάθησε να φτιάξει ομάδα για δύο χρονιές και όχι για μία. Ολα τα αστέρια έμειναν, και προστέθηκαν εκτός από τον Σουάρες, ο Ράκιτιτς που πέρυσι έκανε τρομερή σεζόν με την φανέλα της Σεβίλλης, αλλά και ο μικρός αδερφός του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο Ραφίνια που πέρυσι στα χέρια του Λουίς Ενρίκε στην Θέλτα έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις. Συν ότι με εξαίρεση τον Σεσκ και τον Αλέξις, όλοι οι άλλοι έμειναν. Ακόμη και ο Τσάβι αποδεχόμενος το ρόλο του αναπληρωματικού που θα δίνει ποιοτικές ανάσες στην ομάδα.

Είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει και να ξαναζωντανέψει το μύθο των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα που τόσο πολύ τσαλακώθηκε τελευταία. Χώρια που αν τον Γενάρη του 2016, στα μέσα στην επόμενης σεζόν δηλαδή, η Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει ξανά μεταγραφές. Μέχρι τότε σε σχέση με την επόμενη σεζόν δεν θα έχει κριθεί λογικά τίποτα και τα ταμεία της Μπάρτσα λόγω της... αποχής από το μεταγραφικό παζάρι θα είναι γεμάτα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ