2014-09-08 13:32:28
Φωτογραφία για Γερμανικά ΜΜΕ: Παρά το ρεκόρ χρεών ο Σαμαράς υπόσχεται στον λαό φοροελαφρύνσεις
Εκτενή αναφορά στις υποσχέσεις του Αντώνη Σαμαρά, για χαμηλότερους φόρους, παρά το χρέος της Ελλάδας κάνουν τα... γερμανικά ΜΜΕ, φιλοξενώντας αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

«Παρά το ρεκόρ χρεών ο Σαμαράς σχεδιάζει χαμηλότερους φόρους για τους Ελληνες», είναι ο τίτλος του άρθρου στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Με δάνεια δισεκατομμυρίων, και από τη Γερμανία, η Ελλάδα έπρεπε να σωθεί από τη χρεοκοπία. Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Σαμαράς βλέπει τη χώρα του σε ανοδική πορεία, υποσχόμενος στους συμπατριώτες του φοροελαφρύνσεις», αναφέρει το άρθρο.

Προφανώς, για τον Ελληνα πρωθυπουργό, τα χειρότερα έχουν περάσει, σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα, που συνεχίζει αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός μιας εκ των οικονομικά πιο προβληματικών χωρών της Ευρώπης, βλέπει τη χώρα της κρίσης και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και υπόσχεται στους συμπατριώτες του φοροελαφρύνσεις.

Η Stuttgarter Zeitung, από την άλλη αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να κερδίσει την εύνοια των πολιτών που μαστίζονται από την κρίση, καθώς η αντιπολιτευόμενη συμμαχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς προηγείται στην παρούσα φάση σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Εντούτοις οι διεθνείς πιστωτές της Αθήνας –η λεγόμενη Τρόικα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ- θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τις υποσχόμενες φοροελαφρύνσεις».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ