2014-10-01 12:56:41
Φωτογραφία για ΝΑΤΟ: Νέος γενικός γραμματέας ο Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ αναλαμβάνει εντός της ημέρας τη θέση του 13ου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Ο 55χρονος Στόλτενμπεργκ είναι πρώην ηγέτης του Εργατικού κόμματος της Νορβηγίας, και διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για οκτώ χρόνια.

Πρόκειται για τον δεύτερο Σκανδιναβό που διορίζεται επικεφαλής του ΝΑΤΟ, και αναμένεται να διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Η αλλαγή στην ηγεσία της Συμμαχίας πραγματοποιείται την ώρα που το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια νέα αποστολή στο Αφγανιστάν και οι σχέσεις του με τη Ρωσία θεωρούνται «ψυχρές», εξαιτίας του ουκρανικού ζητήματος.

«Ο κόσμος είναι διαφορετικός σήμερα απ’ότι ήταν όταν έγινα γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πριν από πέντε χρόνια», δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγαλύτερες και πιο σύνθετες από οποιαδήποτε άλλη εποχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι η θητεία του κ. Ράσμουσεν επρόκειτο να λήξει περί τα τέλη Ιουλίου, αλλά παρατάθηκε κατά δύο μήνες ώστε να εποπτεύσει τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο στην Ουαλία.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/kosmos/article/nato-neos-genikos-gramateas-o-gens-stoltenmperg
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ