2014-10-04 02:35:06
Φωτογραφία για Δεν υπάρχει σχολείο που είναι πλήρως στελεχωμένο
Παρ’ όλες τις δηλώσεις των αξιωματούχων του ΥΠΠ περί επαρκούς στελέχωσης των δημοσίων σχολείων η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη. ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σχολείο της χώρας δεν είναι πλήρως στελεχωμένο αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με έρευνα λίγο ή πολύ υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε κάθε σχολείο της Κύπρου. Μπορεί στην όλη απαράδεκτη για την εποχή κατάσταση η ευθύνη να είναι κεντρική αλλά τεράστια ευθύνη φέρουν και οι Επαρχιακοί Επιθεωρητές που δεν μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν τους βοηθούς τους. Οι τελευταίοι πολλοί εκ των οποίων έχουν διοριστεί με καθαρά κομματικά κριτήρια για να μπορούν να ανταποκρίνονται σε ρουσφετολογικές παρεμβάσεις τα έχουν κάνει κυριολεκτικά μαντάρα στην προσπάθεια τους να βολέψουν τους ημετέρους.

Να παραιτηθούν...

Αν υπάρχει ευθιξία από πλευράς των βοηθών των Επαρχιακών το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν από μόνοι τους ή να παυθούν άμεσα. Μόνο έτσι θα λυτρωθεί και θα λειτουργήσει το ταλαίπωρο εκπαιδευτικό σύστημα.


Να μην παίρνει κανένας διδακτικές πιστώσεις

Κάποιοι προγραμματιστές σχολείων ως αυτόκλητοι υπηρέτες της εργοδοσίας πιέζουν συναδέλφους να αναλάβουν πιστώσεις ωρών (επιπλέον διδακτικές) με το επιχείρημα ότι τάχατε δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι όχι μόνο δεν υποχρεούνται να αναλάβουν αυτές τις επιπλέον ώρες αλλά η διακηρυγμένη θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι η άρνηση ανάληψης με την πλήρη κάλυψη της οργάνωσης.

Σε κάποιο σχολείο της Λάρνακας έχει παρουσιαστεί το εξωφρενικό ο εκεί προγραμματιστής λειτουργώντας παράνομα και αυθαίρετα και εν αγνοία της διεύθυνσης του σχολείου να έχει φορτώσει συναδέλφους με επιπλέον διδακτικές περιόδους προσφέροντας εκδουλεύσεις προς την εργοδοσία. Φυσικά η διεύθυνση του σχολείου προς πίστη της μόλις το είχε αντιληφθεί παρενέβη άμεσα και αφαίρεσε αυτές τις παράνομες πιστώσεις.

ΥΓ: Αν κάποιοι προγραμματιστές δεν μπορούν να βγάλουν πρόγραμμα και επικαλούνται ότι “δεν βγαίνει…” να υποβάλουν την παραίτηση τους και μάλιστα μπορούμε να τους βοηθήσουμε να απεμπλακούν και να απαλλαγούν... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ