2014-10-05 18:14:07
Φωτογραφία για Η Αττική όπως φαίνεται από το διάστημα
Την εντυπωσιακή εικόνα της Αττικής χερσονήσου κατέγραψε με εξαιρετικά μεγάλη λεπτομέρεια ο... περιβαλλοντικός δορυφόρος «Sentinel-1» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Οι παρατηρήσεις του διαστημικού παρατηρητηρίου στη χώρα μας, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοπέρνικος», το οποίο αφορά στη χρήση των δορυφορικών υπηρεσιών για θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα, μετά το σύστημα πλοήγησης και GPS «Γαλιλαίος».

Ο δορυφόρος Sentinel-1 του «Κοπέρνικου» θα παρέχει στους ειδικούς, επιχειρησιακές πληροφορίες για τις χερσαίες επιφάνειες σε όλο τον κόσμο, τους ωκεανούς και την ατμόσφαιρα, για να υποστηρίξει τα κέντρα λήψης αποφάσεων σχετικά με το περιβάλλον και την ασφάλεια, καθώς και τις ανάγκες του κάθε πολίτη και των φορέων παροχής υπηρεσιών.

Για το σκοπό αυτό, διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ και μπορεί να σαρώνει την επιφάνεια της γης μέρα ή νύχτα, ανεξαρτήτως των κλιματικών συνθηκών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ