2014-10-10 11:38:06
Φωτογραφία για «ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΙΑΝΚΙ»
Μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της FIA επισημαίνει, ότι έχει μειωθεί η μάζα του εγκεφάλου του Μπιανκί και χαρακτηρίζει καθοριστικές τις πρώτες 48-72 ώρες μετά το ατύχημα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

Απαισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Ζουλς Μπιανκί εμφανίστηκε ο γιατρός Γκέρχαρντ Βολφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ‘’Motorsport-Magazin.de’’. Ο Βολφ, που αποτελεί μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της FIA από το 1997, αναφέρθηκε στη διάγνωση περί «διάχυτης νευραξονικής βλάβης» του Μπιανκί.

«Αυτός είναι ο ιατρικός όρος για έναν πολύ βαρύ εγκεφαλικό τραυματισμό, κατά τον οποίο χάνεται μέρος της μάζας του εγκεφάλου, εξαιτίας του αιματώματος που έπρεπε να αφαιρεθεί. Πράγμα που σημαίνει, ότι καταστράφηκε επιπρόσθετα και εγκέφαλος. Αυτό το εύρημα δεν ακούγεται δυστυχώς καθόλου ευχάριστα», υποστήριξε ο καθηγητής Ιατρικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γκρατς της Αυστρίας.


Το μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της FIA επεσήμανε, ότι είναι δυνατόν να επιζήσει ένας ασθενής με τέτοιους τραυματισμούς, ακόμη και αν δεν λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Ο Αυστριακός επιστήμονας αποκάλυψε, ότι η θεραπεία του τεχνητού κώματος που εφαρμόζεται στον Μπιανκί, μοιάζει πολύ με εκείνη του Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα του Γερμανού. Εξήγησε επίσης τι σημαίνουν οι όροι «κρίσιμη» και «σταθερή» λέγοντας, ότι «οι γιατροί μιλούν για κρίσιμη κατάσταση, όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος θανάτου. Σταθερή σημαίνει, ότι δεν χειροτέρεψε η κατάσταση τις τελευταίες έξι έως δώδεκα ώρες».

Σύμφωνα με τον Βολφ, είναι εξαιρετικά καθοριστικές οι πρώτες 48 έως 72 ώρες μετά το ατύχημα. Δηλαδή την Τετάρτη και χθες θα φαινόταν, αν θα επιζήσει ο Μπιανκί και πόσο σημαντικές βλάβες, θα μπορούσαν να του μείνουν. Ωστόσο η νεαρή ηλικία του Γάλλου και η εξαιρετική φυσική του κατάσταση, αυξάνουν σαφώς τις πιθανότητες σε σχέση με έναν πιο ηλικιωμένο ή αγύμναστο ασθενή.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ