2014-10-14 18:11:45
Φωτογραφία για ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Θετικός απέναντι στην πρόταση νόμου για τα «κόκκινα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, σημειώνοντας ότι συμφώνησαν «στο βαθμό που ο πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση νόμου στην Ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε». «Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίας, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ.  Για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και για να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, μια προοπτική τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση. Πάντως όπως σημείωσε «υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και πτυχές όμως όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις».

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και πάνω στα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας «και στην αναγκαία κατά τη δική μας εκτίμηση σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας» σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Απ' την πλευρά του ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να κάνει επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση. Μια άλλη λύση που δεν θα εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών» σχολίασε μετά τη συνάντηση. Ο ίδιος εκτίμησε ότι «μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του «κόκκινες γραμμές» για να προχωρήσουμε στο αύριο».

Ερωτηθείς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά πόσο τέθηκε στη συνάντηση ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «τα θέματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας νομίζω ότι αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και σε αυτό είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε δημόσια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε σε κλειστή συζήτηση. Ναι, η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ