2014-11-05 23:41:05
Φωτογραφία για Πως να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο σας από φυσικές καταστροφές
Η πρόσφατη πλημμύρα στην Αττική και οι καταστροφές που προκάλεσε σε δεκάδες αυτοκίνητα, αλλά και η συχνότητα τέτοιων φαινομένων σε διάφορες περιοχές της χώρας καθιστά αναγκαία την ασφάλιση των αυτοκινήτων και για το ενδεχόμενο αυτών των κινδύνων.

64430Πρόκειται για ασφαλιστικές καλύψεις που θα πρέπει να ζητήσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος καθώς τα στάνταρ υποχρεωτικά πακέτα ασφάλισης περιλαμβάνουν μόνο τις ασφαλιστικές καλύψεις αστικής ευθύνης .

Με δεδομένη μάλιστα την οικονομική κρίση οι ζημιές αυτές θα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο αν πληγεί από ένα παρόμοιο με τις πλημμύρες στην Αττική φαινόμενο, αν δεν έχει κάνει τις πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις από φυσικά φαινόμενα.

Για το ποιες είναι αυτές οι ασφαλιστικές καλύψεις καθώς και για το κόστος των ασφαλίστρων απευθυνθήκαμε στην ασφαλιστική σύμβουλο κ Άννα Γ. Μουστάκα , από τις ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΝΝΑ , η οποία μας ανέφερε :


Ως ασφάλιση φυσικών φαινομένων ορίζονται οι ίδιες ζημιές που προκαλούνται στο ασφαλισμένο όχημα από πλημμύρα, καταιγίδα, χιόνι ή χαλάζι, ανεμοθύελλα, σεισμό, κατολίσθηση, έκρηξη ηφαιστείου και λαίλαπα.

Ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις που ο ασφαλιζόμενος οφείλει να γνωρίζει προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας του. Ενδεικτικά κάποιες από αυτές είναι:

α) βλάβες που προξενήθηκαν στα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος απο παγετό,

β) ζημίες που υπέστη το όχημα ενώ βρισκόταν σε υπόγειο παρκινγκ,

γ) θραύση κρυστάλλων εκτός εάν ρητά ή υποχρεωτικά περιλαμβάνεται στη κάλυψη καιρικών φαινομένων, κτλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ασφαλισμένος οφείλει να ενημερωθεί από τον ασφαλιστή του για τις εξαιρέσεις που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Επίσης ο ασφαλιζόμενος οφείλει να λάβει από την Ε.Μ.Υ. δελτίο καιρικών φαινομένων το οποίο θα αφορά τη περιοχή και την ώρα που έλαβαν χώρα τα εν λόγω φαινόμενα, το οποίο εν συνεχεία θα προσκομίσει στην ασφαλιστική του εταιρία, προκειμένου να διεκδικήσει την αποζημίωση.

Επόμενος ο ασφαλιζόμενος που επιθυμεί να επιλέξει την κάλυψη Ασφάλισης Φυσικών Φαινομένων με τις ανωτέρω καλύψεις, θα επιβαρυνθεί με ένα κόστος το οποίο κατά μέσο όρο κυμαίνετε στα 50 ευρώ το 6μηνο και στα 100 ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο (όχημα 1400 cc αξίας 10.000 ευρώ). Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται συνήθως Ασφάλεια κλοπής ολικής και μερικής , κάλυψη πυρός (η συγκεκριμένη κάλυψη περιλαμβάνει αποζημίωση συνεπεία πυρκαγιάς ή εκρήξεως). Αποτελεί πλέον πάγια τακτική των ασφαλιστικών εταιριών να περιλαμβάνουν όλες τις ανωτέρω καλύψεις υποχρεωτικά σε ένα πακέτο χωρίς τη δυνατότητα επιλογής μεμονωμένα κάποιων από αυτών.

Συνοψίζοντας επισημαίνουμε ότι ο ασφαλιζόμενος θα πρέπει να επιβαρυνθεί με ένα κόστος της τάξεως των 50 ευρώ το 6μηνο και να επιλέξει ένα πακέτο ασφάλισης το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός των απο το νόμο υποχρεωτικών καλύψεων, τις καλύψεις Ασφάλισης Φυσικών Φαινομένων, ολικής/μερικής κλοπής και πυρός. Συνεπώς ένα ασφαλιστήριο με τις ανωτέρω καλύψεις θα ξεκινά απο τα 170 ευρω/6μηνο, αναλόγως της ασφαλιστικής εταιρίας. (Όχημα 1400 cc).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ