2014-11-05 23:31:18
Φωτογραφία για Η Τουρκία προκαλεί. Και ΜΜΕ στο παιχνίδι της προπαγάνδας
Εντάσεις αλλά και εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία, και στο παιχνίδι των προκλήσεών της έβαλε και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που προβάλλουν διθυραμβικά σχόλια για την πορεία των ερευνών του Barbaros. Στο βίντεο και το ρεπορτάζ της Μαρίνας Χατζηκώστα και η ρότα της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο, που συνιστά την πιο σοβαρή τουρκική πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών εναντίον της Ελλάδας.

Της Μαρίνας Χατζηκώστα 

 

Και τα μέσα ενημέρωσης επιστρατεύει η Τουρκία προκειμένου να δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και εντυπώσεις στο εσωτερικό. 

 

Από χθες τα μεσάνυχτα μέχρι και αυτή την ώρα το Barbaros και τα σκάφη που το συνοδεύουν κάνουν κύκλους από το οικόπεδο 2 στο οικόπεδο 3 και αντίστροφα. 

 

Ενώ χθες, συνεργεία από τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και TRT1, επιβιβάστηκαν στη φρεγάτα Gelibolu και ακολούθησαν την πορεία του Barbaros. 


 

Οι κάμερες κατέγραψαν τον ασυρματιστή της φρεγάτας να δίνει οδηγίες στον καπετάνιο εμπορικού πλοίου, προφανώς τουρκικού, του Μαβί Ακντενίς, να αλλάξει ρότα για να μην παρεμποδίσει το Barbaros. 

 

Ο δημοσιογράφος του NTV δείχνει ένα γραφικό από την οθόνη του υπολογιστή της τουρκικής φρεγάτας. 

 

Με πράσινες γραμμές φαίνεται η περιοχή όπου Τουρκία και ψευδοκράτος σκοπεύουν να διενεργήσουν έρευνες και με κόκκινες γραμμές οι περιοχές όπου διεξάγονται έρευνες από την Κυπριακή Δημοκρατία. Φαίνεται καθαρά, σχολιάζει, ότι οι δύο περιοχές συμπίπτουν. 

 

Στο Αιγαίο καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο η μεγαλύτερη σε χρόνο πρόκληση της Τουρκίας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, η οποία ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, και η πιο σοβαρή σε ένταση. 

 

Για σχεδόν 27 ώρες η τουρκική κορβέτα Buyucada μπαινόβγαινε στα Ελληνικά Χωρικά Υδατα, και πραγματοποίησε συνολικά επτά παραβιάσεις. 

 

Πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρακολουθούσαν την τουρκική κορβέτα, η οποία απομακρύνθηκε στις 05:30 τα ξημερώματα σήμερα. 

 

Σε ότι αφορά τα ρεπορτάζ τουρκικών και τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης, για συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρουμανία, να της πωλήσει πλατφόρμα για έρευνες, η Λευκωσία δεν θεωρεί πως υπάρχουν λόγοι ανησυχίας. 

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποβάλει υπόμνημα προς την Κυβέρνηση της Ρουμανίας, μέσω της πρεσβείας της στη Λευκωσία, στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι και τα νομικά σημεία που καθιστούν παράνομη τυχόν συμφωνία με την Τουρκία και το ψευδοκράτος για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. 

 

Νωρίτερα.

 

Συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις. Νέα πλάνα από το Μπαρμπαρός στη δημοσιότητα

 

 

Στο οικόπεδο 2 και 3 της κυπριακής ΑΟΖ σεργιανίζει σήμερα το Μπαρμπαρός. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεύουν όπως πάντα τα τουρκικά πλοία Bravo Supporter και το Deep Supporter.

 

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζοντας την επικοιωνιακή τακτική προπαγάνδα της χώρας τους μετέδωσαν νέα πλάνα από το Μπαρμπαρόζ ενώ τις εικόνες συνοδεύουν και τα διθυραμβικά σχόλια των τούρκων δημοσιογράφων για τη σπουδαιότητα των τουρκικών ερευνών.

 

Στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή της Τουρκίας

 

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιούν στο μεταξύ,  στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Πακιστάν.

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην άσκηση με την επονομασία Μαβί Μπαλίνα -14, η Τουρκία θα συμμετάσχει με εννέα πολεμικά πλοία και δύο πολεμικά αεροσκάφη.

 

Σχολιάζουν ακόμη ότι η Τουρκία επέλεξε αυτή την περιοχή για την άσκηση για να δοθεί απάντηση στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στην περιοχή.

 

ΠΗΓΗ: http://www.ant1iwo.com/kypros/2014/11/05/stratiwtikh-askhsh-sthn-anatolikh-mesoge/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ