2014-11-06 03:26:08
Φωτογραφία για Επανεκλέγεται βουλευτής των ΗΠΑ που απεβίωσε πριν μια εβδομάδα
Προς μια καθαρή νίκη στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, παρότι απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα, οδεύει -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα- ένας εκλεγμένος βουλευτής του... Δημοκρατικού Κόμματος στην τοπική Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας Ουάσινγκτον.

Ο Ρότζερ Φρίμαν, ο οποίος είχε εκλεγεί για πρώτη φορά με το Δημοκρατικό Κόμμα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της πολιτείας Ουάσινγκτον, συγκεντρώνει το 53% των ψήφων έναντι ενός 46,9% που εξασφαλίζει ο αντίπαλός του, ο Ρεπουμπλικάνος Τζακ Ντόβι.

Όμως ο Φρίμαν, ο οποίος ήταν 48 ετών, απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα μετά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τα ψηφοδέλτια ωστόσο είχαν ήδη σταλεί με το ταχυδρομείο στους ψηφοφόρους στην Ουάσινγκτον, όπου η διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά με επιστολικές ψήφους.

«Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο», σχολίασε ο Μπράιαν Ζίλστρα, ένας εκπρόσωπος των πολιτειακών αρχών. «Ωστόσο, υπάρχει διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις».


Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και η καταμέτρηση κι εφόσον ο Φρίμαν κερδίσει πράγματι, η έδρα του στην πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων θα καταληφθεί από τους Δημοκρατικούς, εξήγησε ο Ζίλστρα.

Οι Δημοκρατικοί στην εκλογική περιφέρεια του Φρίμαν, η οποία συμπεριλαμβάνει δύο κομητείες, θα προτείνουν 3 ονόματα για την επιλογή του προσωρινού αντικαταστάτη του θανόντος. Κατόπιν θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία η οποία θα κρίνει ποιος εξ αυτών θα καταλάβει την έδρα για έναν χρόνο, ορίζει ο εκλογικός νόμος στην πολιτεία.

Κατόπιν θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία, το 2015, ώστε να αναδειχθεί νέος βουλευτής, για το υπόλοιπο της θητείας του σώματος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ