2014-11-06 03:35:06
Φωτογραφία για Προς Έλληνες βουλευτές: Και τώρα μετά την ψήφο, τί;
Αγαπητοί εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού,

Τώρα, μετά την ετυμηγορία σας στο Ναό της Δημοκρατίας, εμείς εδώ στον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» εκτιμούμε πως ήρθε επιτέλους η ώρα να απαγκιστρωθείτε από τον σφιχτό εναγκαλισμό της πλατείας Συντάγματος και να στρέψετε, για λίγο έστω, το βλέμμα σας ανατολικά και στα βόρεια της χώρας μας. Εκεί δηλαδή που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σε ένα βαθμό και απρόβλεπτες. Δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί η πατριδοκαπηλία, ούτε βεβαίως και η ανάδειξη των περιφερόμενων στα τηλεοπτικά στούντιο ελλαδέμπορων που πουλούν τρόμο και ανασφάλεια έναντι πινακίου φακής.

Η Τουρκία κλυδωνίζεται συθέμελα. Τα Σκόπια παραμένουν ως βραδυφλεγής βόμβα στα Βαλκάνια, έτοιμη να εκραγεί. Η πολιτική αστάθεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό στη Βουλγαρία και στην Ρουμανία. Ακόμη βορειότερα η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα ασταθής με επίκεντρο την Ουκρανία.


Το ερώτημα είναι, εμείς τί κάνουμε; Σχεδόν στο σύνολό σας έχετε επικεντρωθεί στα τεκταινόμενα της πλατείας Συντάγματος. Ιδιαίτερα σοβαρά αλλά και άλυτα, καθώς μαρτυρούν τα στοιχεία και τα μηνύματα από τους δανειστές μας. Γνωρίζετε όλοι σας τον επιμύθιο λόγο της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη όταν προσήλθε ενώπιον του Κάρολου Παπούλια για να του ανακοινώσει την εκλογή του.

Πριν είναι αργά, θα πρέπει να εστιάσετε τον λόγο και τις δράσεις σας σε μείζονα ζητήματα που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εθνική ασφάλεια και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας. Γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά είμαστε απόντες. Και τούτο δεν είναι ευθύνη ενός μόνον κόμματος. Είναι ευθύνη όλων μας. Εμείς εδώ στο μετερίζι του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» πιστεύουμε πως δεν προσφέρουμε υπηρεσίες επαναλαμβάνοντας ήδη γνωστά σε εσάς γεγονότα της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής. Τα μαντάτα που φθάνουν σε εμάς από καλά πληροφορημένες και ευαίσθητες πηγές δεν είναι καλά. Η κοινοποίησή τους δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

1987: «Βυθίσατε το Χόρα»

Θα θίξουμε εν συντομία άγνωστα γεγονότα άλλων εποχών, μόνο για να γίνει αντιληπτή η σημασία της γεωπολιτικής στρατηγικής και η ανάγκη της συσπείρωσης όλων στην προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας.

Το 1987 ειπώθηκε το «ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ». Ίσως λίγοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της απόλυτης σύμπλευσης που προηγήθηκε μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου. Πολλοί λιγότεροι γνωρίζουν επίσης τις δραματικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Καραμανλή με τον Ζίβκοφ. Η προσωπική τους φιλία και αλληλοεκτίμηση άνοιξε το δρόμο για να πετάξει νύχτα προς τη Σόφια με μια βαλίτσα στο χέρι ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας και να πεισθεί ο ηγέτης της Βουλγαρίας να κινήσει τον στρατό του προς τα σύνορα με την Τουρκία. Την επομένη το πρωί, ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε το σύνθημα. Έτσι εννοούμε τη γεωπολιτική και την εθνική συνεννόηση.

Το δώρο του Γκλιγκόροφ

Άλλο ένα παράδειγμα, η άνευ όρων παράδοση της Δημοκρατίας των Σκοπίων

στα σχέδια της Ελλάδας, όταν απηύθυνε την έκκληση προς την πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Έχουμε συγκυβέρνηση και παραλαμβάνουν όλοι τους μια κασέτα μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού με τη συνέντευξη-έκκληση του Γκλιγκόροφ. Συνέντευξη που παραχώρησε στο γραφείο του, τη στιγμή που ακριβώς απέναντι ήταν παραταγμένα τα άρματα του Μιλόσεβιτς. Η συνέντευξη δεν προβλήθηκε ποτέ. Παραμένει όμως στα αρχεία του τηλεοπτικού σταθμού προς αξιοποίηση, έστω και τώρα, που κάποιος δήμαρχος στα Σκόπια ανακήρυξε τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας.

Τώρα, εκτιμούν οι ειδικοί, είναι η στιγμή που η Ελλάδα μπορεί να ξεκαθαρίσει με σεβασμό και εποικοδομητικό διάλογο αρκετές εκκρεμότητες που υπάρχουν, κυρίως με τους γείτονές μας στα Σκόπια και την Τουρκία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ