2014-11-06 12:20:56
Φωτογραφία για ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ... ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΠΟ ΜΑΡΙΑΝΟΒΙΤΣ!
Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην μπασκετική ιστορία των δύο ομάδων κι ο θηριώδης σέντερ των Σέρβων, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, μίλησε στο Euroleague Greece γι αυτή την ιστορική αναμέτρηση!

Αναλυτικά Βλέποντας τον κόσμο από τα 2.21μ. ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι αν μη τι άλλο από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα. Το ύψος, όμως δεν είναι ο μόνος λόγος που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τον 26χρονο σέντερ. Έπειτα από τρεις αγωνιστικές ο Μαριάνοβιτς είναι ο κορυφαίος παίκτης των "ερυθρολεύκων" της Σερβίας, καθώς κατά μέσο όρο μετράει 16,3 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, ενώ μοιράζει και 1,3 ασίστ.

Το βράδυ της Παρασκευής (7/11) ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του θηριώδη Σέρβου προκειμένου να "αποδράσει" με το ροζ φύλλο από την "Kombank Arena", όμως και το έργο του Μαριάνοβιτς δεν θα είναι εύκολο, όπως παραδέχεται. Ο κορυφαίος μέχρι τώρα παίκτης του Ερυθρού Αστέρα μίλησε για την αγωνιστική του αναγέννηση, για τα όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του αν θέλει να κερδίσει τον "αδελφικό" Ολυμπιακό αλλά και για την φοβερή ατμόσφαιρα που περιμένει να δημιουργήσουν οι Σέρβοι και οι Έλληνες οπαδοί στον αγώνα της Παρασκευής.


Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έχεις σημαντικό ρόλο σε ομάδα Euroleague. Πώς νιώθεις γι' αυτό; Έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον;

"Νιώθω σαν ένας νέος άνθρωπος σε σχέση με πέρσι. Ξαναγεννήθηκα. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζω στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Χαίρομαι και απολαμβάνω κάθε λεπτό που αγωνίζομαι στην Euroleague. Η αυτοπεποίθηση μου είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο πλέον. Ελπίζω ότι θα δείτε ακόμα περισσότερες καλές εμφανίσεις στο μέλλον γιατί με κάθε παιχνίδι βελτιώνομαι και μεγαλώνω με στόχο να γίνω όσο καλύτερος μπορώ. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική για κάθε παίκτη κι εγώ αυτή την περίοδο νιώθω πολύ καλά".

Έπειτα από 3 αγωνιστικές ο Ερυθρός Αστέρας δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε προσωπικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο;

"Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είναι σημαντικό να πάρουν χρόνο συμμετοχής, καθώς δεν έχουν ξαναπαίξει στην Euroleague και σε σημαντικά παιχνίδια όπως αυτά που γίνονται σε αυτό το επίπεδο. Αυτά τα παιδιά θέλουν να παρουσιάσουν τις δυνατότητες τους και μέσα από τη διοργάνωση να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι βελτιώνονται. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θέλω είναι να γίνομαι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Αν καταφέρω να συνεισφέρω για να φτάσει ο Ερυθρός Αστέρας για πρώτη φορά στην ιστορία του στο ΤΟΡ 16 θα είναι κάτι ξεχωριστό".

"Σε υπέροχη ατμόσφαιρα"

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα σου είναι ο Ολυμπιακός. Ποια είναι η άποψη σου για αυτό το παιχνίδι;

"Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί είναι μέσα στην έδρα μας. Είναι η πρώτη φορά που ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην Euroleague και όλοι ξέρουν ποια είναι η σχέση των δύο ομάδων, καθώς οι φίλαθλοι είναι αδελφοποιημένοι. Η αδελφική σχέση των δύο ομάδων θα φανεί και στο γήπεδο, καθώς περιμένω ότι το στάδιο θα είναι γεμάτο. Σίγουρα θα είναι φίλαθλοι κι από τις δύο ομάδες και η ατμόσφαιρα θα είναι υπέροχη. Το περιμένουμε όλοι με μεγάλη αγωνία αυτό το ματς".

Ποιο θα είναι κατά τη γνώμη σου το "κλειδί" για να κερδίσετε τον αγώνα;

"Αναμφίβολα ο Σπανούλης. Πρέπει να προσέξουμε πολύ στο μαρκάρισμα του. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικοί και υπάρχει βάθος στο ρόστερ του σε όλες τις θέσεις, όμως ο Σπανούλης είναι η δύναμη που σπρώχνει όλη την ομάδα οπότε θα πρέπει να κλείσουμε πρώτα αυτόν".

Τους ψηλούς του Ολυμπιακού που θα αντιμετωπίσεις τους έχει δει καθόλου;

"Τους ξέρω κι έχω δει ότι όλοι παίζουν εξαιρετικά. Έχω δει δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλοι έχουν καλά τελειώματα, παίζουν δυνατά και είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Θα πρέπει όλοι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να τους περιορίσουμε".

Τα τελευταία χρόνια ψηλοί με το δικό σου ύψος έχουν εκλείψει και πλέον υπάρχουν πιο αθλητικοί σέντερ. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζεις;

"Μέσα στο παιχνίδι όλες οι άμυνες κλείνουν προς τα μέσα κι εκεί είναι που χρειάζομαι τους συμπαίκτες μου. Ευτυχώς οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πολύ σε αυτό το κομμάτι. Το θετικό στο παιχνίδι μου είναι ότι πάνω από τη στεφάνη έχω πλεονέκτημα, ενώ με βοηθάει ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω καλά και τα δύο μου χέρια".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ