2014-11-06 17:42:53
Φωτογραφία για Μ. ΣΑΠΕΝ: Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν δήλωσε κατά την είσοδό του ότι «Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες και το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε αυτές τις προσπάθειες της Ελλάδας και των Ελλήνων». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, είχε πει στις ελληνικές αρχές ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τους και, εφόσον το πράξουν, «η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα». 

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός ομόλογός του, Χανς Γκέοργκ Σέλινγκ, επεσήμανε: 

«Είπαμε την προηγούμενη φορά ότι θέλουμε καθαρές λύσεις για την Ελλάδα και να βρούμε ένα τρόπο διεξόδου. Υπάρχουν διαφορετικές συζητήσεις, και με άλλα όργανα και την Τρόικα», πρόσθεσε ο κ. Σέλινγκ, για να συμπληρώσει:  «Πρώτα θα ακούσουμε τι προτείνει ο Έλληνας υπουργός. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα θέλει να εξέλθει  από το πρόγραμμα, αλλά εγώ δεν ξέρω πότε». 

«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει με τους υπάρχοντες πόρους και όχι με νέα χρηματοδότηση», τόνισε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, κ. Αντι Ρίνε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ