2014-11-07 08:17:06
Φωτογραφία για «Μαύρη τρύπα» 103 χιλιάδων ευρώ βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές σε δύο νομικά πρόσωπα του δήμου Κιλελέρ!
Διπλές πληρωμές ύψους 77.873,99 ευρώ και έλλειμμα ύψους   25.564,23 ευρώ (σύνολο 103.438,22 Ευρώ) διαπιστώνει έκθεση ορκωτών ελεγκτών – λογιστών σε δύο νομικά πρόσωπα του δήμου Κιλελέρ: την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλελέρ (ΚΔΕΚ) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ).

Την έκθεση προσκόμισε σήμερα στον εισαγγελέα     Λάρισας    ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να γίνει έρευνα της Δικαιοσύνης στο σύνολο των οικονομικών στοιχείων των δύο νομικών προσώπων για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί παράνομες ενέργειες που ζημίωσαν τον δήμο Κιλελέρ.

Μετά τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα ο κ. Θ. Νασιακόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Μία από τις πλέον βασικές, η βασικότερη, δέσμευση που αναλάβαμε προεκλογικά ως «Νέο Κιλελέρ», συνοψίζεται στο τρίπτυχο: «Διαφάνεια παντού. Όλα στο φως. Δήμος – καθρέφτης».


Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα δημοτική αρχή και υλοποιώντας την ξεκάθαρη εντολή των δημοτών του Δ. Κιλελέρ για διαφάνεια, ζητήσαμε από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές να διενεργήσουν ταμειακό έλεγχο στον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Από τον έλεγχο αυτό που μόλις ολοκληρώθηκε, προέκυψαν στοιχεία που καταφανώς χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης: αφ’ ενός ένα μεγάλο έλλειμμα στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του δήμου μας και αφ’ ετέρου διπλές πληρωμές.

Συνεπώς, ως έχουμε υποχρέωση, προσήλθαμε στην Εισαγγελία, προσκομίσαμε την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών – λογιστών αλλά και τα  παραστατικά που βρέθηκαν στα δύο νομικά πρόσωπα και φυσικά καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου οι δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εμείς δεν υπονοούμε τίποτε για κανένα. Εμπιστευόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένουμε κι εμείς, όπως φυσικά όλοι οι δημότες, τι θα προκύψει από την δικαστική έρευνα. Είμαστε – και το δήλωσα στον εισαγγελέα – στη διάθεση της δικαστικών αρχών για ο,τιδήποτε επιπλέον απαιτηθεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο θα πράξουν τα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που είχαν την ευθύνη για τον δήμο Κιλελέρ την περίοδο 1/1/2011 – 31/8/2014.

Θέλουμε ως δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά ως δήμαρχος να επισημάνουμε ότι η δέσμευσή μας ισχύει στο ακέραιο, χωρίς εκπτώσεις: άπλετο φως στις υποθέσεις του δήμου μας ώστε οι δημότες να γνωρίζουν που διατέθηκε και που διατίθεται και το τελευταίο ευρώ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών που αφορούν στο Δήμο Κιλελέρ, τις Σχολικές Επιτροπές και τη ΔΕΥΑΚ. Δίνουμε έτσι προτεραιότητα στην εγκαθίδρυση θεσμών και διαδικασιών ώστε οι δημότες να γνωρίζουν τα πάντα για τον δήμο ανεξάρτητα ποια είναι η δημοτική αρχή.

Η αλήθεια, η διαφάνεια, ο σεβασμός στους δημότες, το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομούμε το νέα Δήμο Κιλελέρ, έναν Δήμο που να είναι αντάξιος στην μακρά ιστορία του τόπου μας και να ανταποκρίνεται στις δίκαιες απαιτήσεις των δημοτών μας».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ