2014-11-07 09:29:08
Φωτογραφία για Ο Ολάντ επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ξανά εάν δεν μειώσει την ανεργία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διακήρυξε ότι θέλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα «μέχρι το τέλος της πενταετούς θητείας του», διαβεβαιώνοντας τους Γάλλους ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένας νέος φόρος μέχρι το 2017.

Ο Ολάντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 2,5 χρόνων στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι πάλι υποψήφιος, δεν δίστασε να πει: «έχετε δει την δημοτικότητά μου; Να μου κάνετε αυτή την ερώτηση σε 2,5 χρόνια. Δεν είναι τώρα η ώρα για αυτή την ερώτηση.»

Ειρωνεύθηκε, πάντως, τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι «κάποιοι είναι πάντα υποψήφιοι. Ακόμα και αν υπήρξαν στο παρελθόν υποψήφιοι, εξακολουθούν να είναι».

Για την επίδοση του πρωθυπουργού του Μανουέλ Βαλς, είπε ότι είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και «ακολουθεί την πολιτική που εγώ έχω χαράξει».

Για την ανεργι είπε ότι «ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία έχει φτάσει στα 3,4 εκατομμύρια, βρίσκεται δηλαδή σε ένα επίπεδο-ρεκόρ».


«Εάν δεν τα καταφέρω (να μειώσω την ανεργία) μέχρι το τέλος της θητείας μου, πιστεύετε ότι θα παρουσιαστώ ενώπιον των Γάλλων; Οι Γάλλοι θα ήταν αδυσώπητοι και θα είχαν δίκιο», τόνισε.

Αναφερόμενος στον θάνατο του νεαρού οικολόγου διαδηλωτή Ρεμί Φρες, την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ο γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά «μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες».

«Υποσχέθηκα στην οικογένειά του, στον πατέρα και τη μητέρα του, την αλήθεια. Όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, θα φροντίσω ώστε να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες και θα εξάγω όλα τα συμπεράσματα όσον αφορά τους υπεύθυνους γιατί είμαι ο αρχηγός του κράτους και ο εγγυητής της ειρήνης» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1 και στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ