2014-11-07 13:14:23
Φωτογραφία για Σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα - Ισχυρές καταιγίδες
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, όπου τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα το απόγευμα 8 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 20°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυμένοι το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 18 °C.


Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, όπου τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές από τη νύχτα, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί αρχικά 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου η θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 και ανατολικά 7 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 20°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες ,ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 20°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 °C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: pontos-news
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ