2014-11-07 13:15:04
Φωτογραφία για Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Η ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
 Κοινή συνισταμένη των θέσεων της Κύπρου και της Ελλάδας είναι οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης και όχι η πρόκληση νέων εντάσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, σε κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, όσο και στη συνάντηση που ακολούθησε με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και λήψης συντονισμένων μέτρων αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο αποδεικνύει το «ειλικρινές ενδιαφέρον και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το κυπριακό κράτος», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, ενώ εξέφρασε την ευχή να «συνειδητοποιήσει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά πως «ανάλογες κρίσεις που προκαλούνται αναίτια δεν διασφαλίζουν ουδενός τα δικαιώματα, ιδίως όταν προσχηματικώς γίνονται για τα αυτονόητα».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ