2014-11-07 14:11:56
Φωτογραφία για Πάτρα: Την πρόσληψη τους στα ανάδοχα τραπεζικά καταστήματα διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής
Ίση μεταχείριση με τους απολυμένους συναδέλφους τους στη Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου οι οποίοι διεκδικούν την πρόσληψη στο σύνολό τους απο την Εθνική τράπεζα απαιτούν οι απολυμένοι και μη υπάλληλοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, καθώς και όλων των Συνεταιριστκών Τραπεζών που βρίσκονται υπό εκκαθάριση.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας τονίζει οτι σε όλες τις Τράπεζες που τέθηκαν σε εκκαθάριση, οι υπάλληλοι απορροφήθηκαν στο σύνολό τους από τις ανάδοχες Τράπεζες, εκτός από τους υπαλλήλους των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Σχετικά με τους υπαλλήλους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου -Λημνου ο βουλευτής Γ. Ζερδελής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την πρόσληψη ορισμένων μόνο εκ των απολυμένωναπό την Εθνική Τράπεζα.

Σχολιάζοντας το γεγονός της πρόσληψης 16 εκ των 23 απολυμένων, ο Γιάννης Ζερδελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Τον Απρίλιο του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είχαν καταθέσει τροπολογία για την απορρόφηση των υπαλλήλων των συνεταιριστικών από άλλες τράπεζες, η οποία είχε απορριφθεί. Η απόρριψη αυτή κατέληξε στην απουσία νομοθετικής ρύθμισης αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα σε προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες που δημιούργησαν υπόνοιες για άνωθεν παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί στην ουσία του πολιτικού ζητήματος δίνοντας τα στοιχεία που ζητήσαμε, ώστε να υποβληθούν σε κοινωνικό έλεγχο. Κατά τα άλλα, πάγια θέση μας παραμένει η πρόσληψη όλων των απολυμένων.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ