2014-11-07 15:57:13
Φωτογραφία για O Κώστας Δαμαβολίτης συναντήθηκε σήμερα με την αντιδήμαρχο πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη
Ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης συναντήθηκε σήμερα με την... αντιδήμαρχο πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του βουλευτή, να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ενταχθούν επιτέλους μνημεία της Κρήτης στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η κα. Πλεύρη, αφού ενημέρωσε για την τρέχουσα διαδικασία καταγραφής των ιστορικών μνημείων του πόλης, με σκοπό την ανάληψη δράσεων για την αποκατάσταση και την ανάδειξή τους, διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι είναι πρόθυμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία πάντα με τους συναρμόδιους φορείς. Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι η περιφέρεια της Βενετίας μπορεί να συνεισφέρει στην εξεύρεση πόρων, καθώς αναγνωρίζει την Candia, ως το κόσμημα της οχυρωματικής της αρχιτεκτονικής.

Επίσης, συζητήθηκαν οι τεράστιες δυνατότητες της πόλης στην ανάπτυξη θρησκευτικού, πολεμικού και οχυρωματικού τουρισμού, που με την σειρά τους συμβάλουν στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.


Από την πλευρά του ο κ. Δαμαβολίτης σημείωσε, πως θα πρέπει να αναδειχθεί η τεράστια σημασία της Πολιορκίας του Χάνδακα – ως η μεγαλύτερη σε διάρκεια πολιορκία της παγκόσμιας ιστορίας - μέσα από σειρά εκδηλώσεων. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη διοργάνωσης διεθνούς συνεδρίου, με θέμα την Κρητική Διατροφή, προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση της διαδικασίας ένταξης της ιδιαίτερης και επιστημονικώς αποδεδειγμένα ωφέλιμης διατροφής της Κρήτης στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ