2014-11-07 16:10:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκινούν το Σάββατο οι προβολές της Παμμικρασιατικής Κινηματογραφικής Λέσχης
Αρχίζει από αυτό το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και κάθε Σάββατο στις 20.00 το βράδυ, το πρόγραμμα προβολών της Παμμικρασιατικής Κινηματογραφικής Λέσχης, με ελεύθερη είσοδο.

Οι προβολές γίνονται στην ισόγεια αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στην οδό Φωκαίας 26, στην Πάτρα, πλησίον της πλατείας Ελευθερίας. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα σινεμά διαφορετικό και συνάμα ανυπότακτο, ανθρώπινο και αυθεντικό.

Η πρώτη ταινία που έχει επιλεγεί να προβληθεί είναι αυτό το Σάββατο, «Το τρένο της ζωής - Train de vie».

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος: Radu Mihaileanu.

Πρωταγωνιστές: Lionel Abelanski, Rufus, Clement Harari

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία-Βέλγιο-Ολλανδία-Ισραήλ- Ρουμανία, 1998.

Διάρκεια – 103 λεπτά.

Ο Schlomo, ο τρελός του χωριού ενημερώνει τον ραβίνο για τις φρικαλεότητες των Ναζί που είδε σε μια κοντινή πόλη και προτείνει να κατασκευάσουν ένα τρένο για να πάνε στην Παλαιστίνη μέσω Ρωσίας
. Για να μην τους συλλάβουν, κάποιοι από τους κατοίκους θα προσποιηθούν ότι είναι Ναζί και μεταφέρουν τους υπόλοιπους σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Έτσι, το Τρένο της Ζωής γεννιέται Για τις 15 Νοεμβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί το συγκλονιστικό φιλμ «Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο- Requiem for a dream». Σκηνοθέτης: Darren Aronofsky, Σεναριογράφοι: Hubert Selby Jr., Darren Aronofsky

2001 - Διάρκεια: 102'.

Αμερικανική ταινία με τους: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans.

Ο εθισμός είναι το θέμα της ταινίας του Ντάρεν Αρονόφσκι. Εθισμός στις ουσίες, στην τηλεόραση, στα πρότυπα ομορφιάς, της μόδας και της συμπεριφοράς. Εθισμός στην κατανάλωση, στο χρήμα.Τρεις φίλοι αποφασίζουν να διακινήσουν μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, με την ελπίδα να καταφέρουν να ανοίξουν μία μέρα το δικό τους μαγαζί και να ζήσουν έτσι το «αμερικάνικο όνειρο». Μοιραία, μπλέκουν σε ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης από τα ναρκωτικά και χώνονται όλο και πιο βαθιά στην παρανομία.

Όσο για τις 22/11 θα προβληθεί η κοινωνική ταινία σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά «Το Τσεκούρι» με τον Χοσέ Γκαρσία και το Σάββατο 29/11 η Γαλλική κωμωδία του Ντάνι Μουν «Είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι» με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Καντ Μεράντ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ