2014-11-07 16:03:20
Φωτογραφία για Οικονομική ενίσχυση 586,94€ στους πλημμυροπαθείς αποφάσισε ο δήμος Ιλίου
Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, ύψους 586,94€ ανά νοικοκυριό, αποφάσισε... ο δήμος Ιλίου ενώ συνεχίζονται από τα ειδικά κλιμάκια του δήμου, οι αυτοψίες στις κατοικίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ιλίου, χορηγούνται στους πλημμυροπαθείς τα εξής:

1.Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, ύψους 586,94€ ανά νοικοκυριό (αφορά μόνο την κύρια μόνιμη κατοικία ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη) για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών αναγκών.

Επιπρόσθετα, χορηγείται επιπλέον οικονομική ενίσχυση (586,94€) στις παρακάτω κατηγορίες πλημμυροπαθών:

Πολύτεκνοι δικαιούχοι πολυτεκνικού επιδόματος από τον ΟΓΑ.

Άτομα με Αναπηρία δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου, καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο να αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ
. μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014 κ.ά., καθώς και βεβαίωση πυροσβεστικής ή έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ότι η κατοικία επλήγη από το συγκεκριμένο γεγονός.

2. Οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση μικροζημιών σε κατοικίες και την αντικατάσταση οικοσκευής.

Η ενίσχυση αυτή χορηγείται στους πληγέντες για την κύρια κατοικία, ανεξάρτητα αν αυτή είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη.Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός λόγω συγκατοίκησης, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Σε περίπτωση που η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη, το ποσό ενίσχυσης θα μειώνεται κατά 25%, γιατί οι ζημιές του κτιρίου αφορούν τον ιδιοκτήτη της κατοικίας. Διαφορετικά θα πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη που να δηλώνει ότι το 25% της αποζημίωσης που αφορά επισκευές της οικίας να αποδοθεί στον ενοικιαστή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή της.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου, καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο να αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014, αντίγραφο Ε9, βεβαίωση πυροσβεστικής ή έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ότι η κατοικία επλήγη από το συγκεκριμένο γεγονός κ.ά.

Στην περίπτωση αυτή τα σχετικά αιτήματα εξετάζονται από τριμελή επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση Δημάρχου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Φωτεινή Αβραμοπούλου στο 213 2030010 και την κυρία Γεωργία Πέτρη στο 213 2030140. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ