2014-11-07 19:36:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Δήμος θα αποζημιώνει απευθείας τους εργαζόμενους με την πρωτόδικη απόφαση
Έκτακτη επιχορήγηση από το Κράτος, ώστε να ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων που έχουν προσφύγει δικαστικά», ήταν ο τίτλος του θέματος που εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων Τοπικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μελάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το θέμα, που έχει ως εξής:

Οι εκκρεμείς υποθέσεις ξεκινούν από το 2004 και ανέρχονται σε 62 αγωγές συνολικού ύψους 5,746,342 ευρώ. Από αυτές, οι 14 δεν έχουν ακόμα συζητηθεί, ύψους 1,505,986 ευρώ. Σε όσες υπάρχουν αποφάσεις, το ύψος είναι 4,240,356 ευρώ.

Η Απόφαση με αριθ. πρωτοκόλλου 2/54630/0022 του Υπ. Οικονομικών το 2006, που απευθύνεται στους ΟΤΑ και στα αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα, αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατή η παραίτηση από άσκηση ένδικων μέσων, ο δικαστικός και εξώδικος συμβιβασμός σε κάθε μορφή μισθολογικής απαίτησης», «ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα».


Επιπλέον, επισημαίνει ότι «η μη τήρηση των προαναφερόμενων επισύρει διοικητικές, ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις».

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση διεκδίκηση από την Κυβέρνηση, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χρηματικού ποσού που να καλύπτει το σύνολο των εργατικών διαφορών.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους για τις εργατικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση και εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και μισθοδοσίας των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ζητάμε να γίνει η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εξαντλούμε όλα τα ένδικα μέσα και να δίνονται οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους με την πρωτόδικη απόφαση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ