2014-11-08 02:54:05
Φωτογραφία για Στο κενό η αίτηση τριών αντιπροσώπων της ΕΑΣ Λιβαδειάς για ακύρωση της συνέλευσης
Με την απόφαση 158/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς απορρίφθηκε η αίτηση τριών αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣ Λιβαδειάς, περί ακύρωσης της συνέλευσης για διαδικαστικούς και νομικούς λόγους . Αν και πλέον είναι άνευ αντικειμένου , αφού η Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ έλαβε αυτή την απόφαση εκ νέου στις 29/09/2014.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΕΑΣ Λιβαδειάς ενώ ουσιαστικά είναι υπό εκκαθάριση από τις 21/7/2014, που είχε γίνει η πρώτη γενική συνέλευση την οποία και ανεπιτυχώς προσέβαλλαν κάποιοι με διάφορα προσχήματα , μέχρι και την 29/9/2014 που η δεύτερη και τελευταία Γενική Συνέλευση πήρε την υπό εκκαθάριση απόφαση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος λόγω της προσωρινής διαταγής που εξεδόθη έως ότου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα . Χρόνος ο οποίος συνέπεσε με την τρέχουσα εκκοκκιστική περίοδο, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι πόροι για την διενέργεια της εκκαθάρισης, από την μίσθωση των εκκοκκιστηρίων της ΕΑΣ σε διαφόρους εκκοκκιστές της χώρας που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, στερώντας θεμιτό ανταγωνισμό προς όφελος των βαμβακοπαραγωγών.


Η επιμονή μιας μικρής μειοψηφίας των αντιπροσώπων που προσπάθησε να εξυπηρετήσει άγνωστα συμφέροντα, στράφηκε εναντίον των εργαζομένων, των πιστωτών, των αγροτών καθώς και καθυστέρησε με νομικά τερτίπια την επιβολή του νόμου.

"Ως Πρόεδρος της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Λιβαδειάς θέλω να ευχαριστήσω την μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσώπων που μετέχουν στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ, των εργαζομένων, και των αγροτών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου καθώς και στην πλειοψηφία των μελών του ΔΣ . Η προσπάθεια από κοινού όλων των ανωτέρω, ώστε οι αγρότες- κτηνοτρόφοι της περιοχής να μην απολέσουν τίποτα από τα κεκτημένα όσο και ωφελήματα που δικαιούται καθώς και την δυνατότητα ενδυνάμωσης τους μέσα από συλλογικές δράσεις τις διασφαλίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η κρισιμότητα των στιγμών όμως για το αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό αλλά μέσα από στοχευόμενες και κοινές δράσεις να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάκαμψης του συνεργατισμού και ανασύστασης των αγροτικών παραγωγικών δυνατοτήτων", δήλωσε ο Γιώργος Ανέστης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ