2014-11-08 03:02:06
Φωτογραφία για Τι να κάνετε όταν το μωρό σας αρνείται το μπιμπερό
Προσπαθώ να κάνω τον 3 μηνών μπέμπη μου να μάθει να πίνει γάλα από το μπιμπερό, για τις ώρες που εγώ δεν θα είμαι στο σπίτι, όμως αρνείται πεισματικά. Έχω δοκιμάσει να του δώσω κάθε πιθανή θηλή που κυκλοφορεί στην αγορά και δεν δέχεται καμία, παρόλο που το γάλα που έχει μέσα το μπιμπερό είναι το μητρικό. Τι να κάνω; Αμέτρητες μαμάδες έχετε την παραπάνω απορία. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει λύση, την οποία δίνει η παιδοψυχολόγος και σύμβουλος θηλασμού Jan Hunt.

Πώς να μάθετε το μωρό σας να πίνει γάλα από το μπιμπερό, όταν έχει συνηθίσει να τρέφεται αποκλειστικά από τον μαστό σας

Δεν είναι παράλογο οι γονείς να ανησυχούν ότι το μωρό τους υποφέρει επειδή δεν ικανοποιείται μία από τις βασικότερες ανάγκες του –η πείνα. Ωστόσο, το να επιμένετε να πίνει γάλα από το μπιμπερό, ένα μωρό που έχει συνηθίσει αποκλειστικά στον μαστό, δεν είναι καλή ιδέα. Τα περισσότερα μωρά μαθαίνουν να τρέφονται αποκλειστικά με έναν τρόπο, είτε μπιμπερό είτε στήθος, και ο λόγος είναι ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα μωρά για να ρουφήξουν με τον καθέναν από αυτούς τους τρόπους διαφέρει
. Εξάλλου, είναι πολύ πιθανό, ένα μωρό που μία θηλάζει από τον μαστό και μία τρέφεται από μπιμπερό να μπερδευτεί και τελικά να μην καταφέρνει να θηλάσει κανονικά, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην σχέση του μωρού με τη μητέρα.

Τα μωρά έχουν εξαιρετικό ένστικτο επιβίωσης. Και όσο κι αν η άρνηση ενός μωρού για το μπιμπερό μπορεί να τρομάζει τη μαμά, στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτόν το μωρό της λέει ότι θέλει να είναι κοντά της όσο περισσότερο γίνεται. Τα μπιμπερό, ακόμα κι όταν περιέχουν μητρικό γάλα, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την συναισθηματική ανάγκη των μωρών για παρουσία της μητέρας. Κατά τους πρώτους μήνες, λοιπόν, είναι σημαντικό να μπορούν να βρίσκονται κοντά της διαρκώς για να δένονται μαζί της –μόνο έτσι μπορούν στην συνέχεια να δεθούν με τον πατέρα και με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Καθώς, λοιπόν, το να μην θηλάζει ένα μωρό που έχει μάθει να θηλάζει, μπορεί να το τρομοκρατήσει, είναι επιτακτικό η μητέρα να μην λείπει πολύ από κοντά του. Αν είναι απαραίτητο κάποια στιγμή να το αφήσει, θα πρέπει να έχει προγραμματίσει έτσι τον θηλασμό του ώστε να λείψει ανάμεσα στα γεύματα ή όταν το μωρό θα κοιμάται και όχι την ώρα που θα αρχίσει να πεινάει.

Αν πάλι το να λείψει η μαμά αρκετές ώρες από το σπίτι είναι απολύτως απαραίτητο, η αμέσως επόμενη λύση για να ταϊστεί το μωρό με το μητρικό γάλα, όσο εκείνη θα λείπει, είναι με το να του προσφερθεί με ένα κουτάλι, ενώ αν είναι λίγο πιο μεγάλο, από ένα κυπελάκι ή ακόμα και από ποτήρι με καλαμάκι. Αν η εκμάθηση της διαδικασίας αυτής γίνει χωρίς πίεση και χωρίς η μαμά να δείχνει στο μωρό το άγχος της, στο τέλος θα τα καταφέρει. Μην υποτιμάτε το μωρό σας: Αν έχει την ικανότητα να αρνείται το μπιμπερό, έχει την ικανότητα να μάθει να πίνει και από το ποτηράκι!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ