2014-11-08 07:11:07
Φωτογραφία για Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έμμηνο ρύση!
Τι συμβαίνει αν χαθεί μια περίοδος

Ηρεμήστε. Είναι φυσιολογικό για την περίοδο να μην είναι φυσιολογική- ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια. Μπορεί να χάσετε μια περίοδο λόγω στρες, άσκησης ή νόσου. Μπορεί να συμβεί αν αυξάνετε ή μειώνετε το βάρος σας. Μπορεί να συμβεί, βέβαια, στην εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν περίοδο κάθε 28 έως 35 ημέρες. Αν η δικιά σας έρχεται πιο συχνά από αυτό τακτικά ή δεν έρχεται πάνω από 2 φορές στη σειρά δείτε τον γιατρό σας.

Προκαλούν σύνδρομο τοξικού σοκ τα ταμπόν;

Το σύνδρομο τοξικού σοκ από τη χρήση ταμπόν είναι σπάνιο. Για να μειωθούν οι πιθανότητες να μολυνθείτε, να αλλάζετε ταμπόν κάθε 4 ώρες και να φοράτε ένα πιο λεπτό ταμπόν. Αν έχετε πυρετό, ρίγη, διάρροια, ναυτία ή εξάνθημα 2 έως 3 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου, δείτε τον γιατρό σας.

Είναι η περίοδός μου πολύ βαριά;

Πιθανόν όχι τόσο όσο φαίνεται. Οι περισσότερες γυναίκες χάνουν περίπου 2 κουτάλια αίμα σε ποσότητα, σε κάθε περίοδο. Αν χρησιμοποιείτε περισσότερες από 10 σερβιέτες ή ταμπόν την μέρα ή αν αλλάζετε κάθε ώρα μιλήστε στο γιατρό σας.


Πόσο θα πρέπει να διαρκεί η περίοδος;

Στις περισσότερες γυναίκες η περίοδος κρατά 3 έως 5 ημέρες. Αν αυτό δεν συμβαίνει σε εσάς μην ανησυχείτε. Η περίοδος μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 7 ημέρες. Αν αιμορραγείτε περισσότερες από 7 ημέρες στη σειρά μιλήστε στον γιατρό σας.

Γιατί υπάρχουν διαφορετικά είδη ταμπόν;

Τα διαφορετικά είδη ταμπόν απορροφούν διαφορετικές ποσότητες αίματος.

Μη χρησιμοποιείτε πιο ‘’βαρύ’’ ταμπόν σε σχέση με αυτό που χρειάζεστε. Πάντα να αλλάζετε σερβιέτες κα ταμπόν κάθε 4 περίπου ώρες. Τη νύχτα να χρησιμοποιείτε σερβιέτα.

Μπορώ να μείνω έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Μπορείτε να μείνετε έγκυος οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και όταν αιμορραγείτε. Αν δεν θέλετε να συμβεί σκεφτείτε την πιθανότητα αντισύλληψης. Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύεστε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, επομένως μιλήστε με τον γιατρό σας για την ασφάλειά σας.

Πώς απαλλάσσομαι από τις κράμπες;

Δοκιμάστε παυσίπονο όπως ιβουπροφένη ή ακεταμινοφένη. Μπορείτε επίσης να κάνετε ζεστό μπάνιο για να αισθανθείτε καλύτερα ή να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρι θέρμανσης.

Γιατί αισθάνομαι φούσκωμα στην περίοδο;

Όταν έχετε περίοδο ο οργανισμός σας κατακρατά υγρά και μπορεί να αισθάνεστε φούσκωμα. Όταν αισθάνεστε ότι το παντελόνι σας είναι λίγο στενό δοκιμάστε να κόψετε το αλάτι και αποφύγετε την καφεΐνη.

Πονάει η χρήση ταμπόν;

Όχι για τις περισσότερες γυναίκες. Να θυμάστε ότι ο κόλπος είναι φτιαγμένος για να διαστέλλεται. Υπάρχει αρκετός χώρος για να ταιριάξει το ταμπόν. Αν πονάει μην το πιέσετε, ιδιαίτερα αν είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε. Δοκιμάστε χρησιμοποιώντας ταμπόν μικρότερης απορροφητικότητας.

Γιατί επιθυμώ junk food;

Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για τα ακριβή αίτια της λιγούρας και άλλα συμπτώματα πριν την περίοδο αλλά φαίνεται πως εμπλέκονται οι ορμόνες. Ορισμένες γυναίκες θέλουν τροφές όπως το παγωτό, η σοκολάτα και τα τσιπς όταν πλησιάζει η περίοδος.

Αν επιθυμείτε κάτι γλυκό να τρώτε μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ημερών για να έχετε καύσιμα. Αν θέλετε λιπαρές τηγανιτές τροφές να τρώτε πιο υγιεινές, όπως σολομό, ξηρούς καρπούς ή αβοκάντο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ