2012-04-29 10:20:53
Φωτογραφία για ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.....
  ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.....29/4/2012

Μαρινάκης: "Πραγματική γιορτή ο τελικός"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε δηλώσεις του ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από την άψογη διοργάνωση του τελικού, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Ερνέστο Βαλβέρδε και υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμη καλύτερος του χρόνου.

"Πιστεύω ότι σήμερα ήταν μία πραγματική γιορτή για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από αυτά που άκουσα και είδα, καταφέραμε να κάνουμε γιορτή τον τελικό. Είδα οικογένειες, παιδιά, παρέες. Τα πράγματα έγιναν όπως πρέπει να είναι. Αυτό που έγινε σήμερα πρέπει να συνεχιστεί", είπε αρχικά ο ηγέτης του Ολυμπιακού και συνέχισε:

"Είδαμε ένα ματς με διακυμάνσεις, τρία γκολ, παράταση και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος.

Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν καλό.

Αυτό που είπα στους παίκτες είναι πως η πορεία μας φέτος ήταν εξαιρετική και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Τους τόνισα πως πάνω απ' όλα πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια προσπάθεια και το ίδιο κλίμα. Να είναι όλοι μια οικογένεια. Του χρόνου θα πάμε ακόμα καλύτερα".

Τέλος, για τον Βαλβέρδε και το τελευταίο του επίσημο ματς στον πάγκο της ομάδας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε τα εξής:

"Τον Ερνέστο τον ευχαρίστησα όχι μόνο γιατί είναι ένας καλός προπονητής και πήραμε τίτλους.

Αλλά πάνω απ όλα για την ανθρώπινη σχέση που έχουμε και θα μείνει για πολλά χρόνια. Είναι τίμιος άνθρωπος και είχαμε άψογη συνεργασία. Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος πως θα τα ξαναπούμε".

Βαλβέρδε: "Δεν θα το ξαναζήσω"

Ευδιάθετος ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισε πως πιστεύει ότι δεν πρόκειται να ξαναζήσει αυτό που έζησε στον Ολυμπιακό. Τι είπε για το ματς, τον Φουστέρ, τον κόσμο της ομάδας και όσα πέρασε στο Λιμάνι.

Ευδιάθετος για την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και με την Ισπανική παροιμία "οι τελικοί δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται" ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδος, αφού έκανε μια ανάλυση του τελικού, πρόσθεσε πως είχε αρχίσει να φτιάχνει την λίστα των παικτών για τα πέναλτι. Παράλληλα αναφέρθηκε στον Φουστέρ, αλλά και στο κεφάλαιο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

"Στη γλώσσα μου υπάρχει μια παροιμία που λέει οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται. Αυτό το λένε κυρίως για την δυσκολία που έχουν τα παιχνίδια αυτά και σε κάποιες στιγμές δεν υπήρχε αυτή η προοπτική και καταφέραμε στο τέλος να το κερδίσουμε.

Για εμένα ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ήταν το τελευταίο μου ματς με τον Ολυμπιακό και οποιοσδήποτε προπονητής θα ευχόταν να αποχωρήσει όπως εγώ σήμερα. Για αυτό το λόγο θέλει να ευχαριστήσω τον κόσμο που στήριξε την ομάδα και στήριξε και εμένα.

Όσον φορά το ματς κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο, ίσως θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ πριν πάμε στα αποδυτήρια. Όμως με το 1-0 ρίξαμε τον ρυθμό μας και θεωρήσαμε πως το ματς τελείωσε κάτι που δεν έπρεπε να γίνει και δεχθήκαμε το γκολ. Στα τελευταία λεπτά δείξαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και φαινόταν στον Ατρόμητο που αμύνονταν και δεν έκανε ευκαιρίες.

Στην παράταση φάνηκε ότι παίζαμε κόντρα στο ρολόι. Ο Ατρόμητος ήθελε να πάει στα πέναλτι, αλλά τα καταφέραμε στο τέλος με τον Φουστέρ. Αυτό ήταν ένα σπουδαίο έργο του Νταβίδ, ο οποίος δεν φαίνεται η δουλειά που κάνει, είναι αθόρυβος και με την επιμονή του και την δουλειά του πήραμε το τρόπαιο".

Αν σκέφτηκε στο τέλος της παράτασης τον τελικό με την ΑΕΚ που πήγε στα πέναλτι:

"Ναι το θυμήθηκα, όπως και όλοι πιστεύω. Είχαμε αρχίσει να σχεδιάζουμε και την λίστα των παικτών που θα χτυπούσαν. Έχω πάει σε τρεις τελικούς, δύο με τον Ολυμπιακό και μια με την Εσπανιόλ και μόνο σήμερα δεν πήγα στα πέναλτι".

Αν θα κάνει κάποιο δώρο στον Φουστέρ που δεν πήγε στα πέναλτι το ματς:

"Στον Φουστέρ δεν θα κάνω κάποιο δώρο γιατί πιστεύω πως και στα πέναλτι να φτάναμε θα κερδίζαμε. Παρόλα αυτά του Φουστέρ του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι ένας παίκτης που βοηθάει τη ομάδα, όμως δεν χάρισε το Κύπελλο σε εμένα, το χάρισε στην ομάδα".

Ποιο ματς του έχει μείνει ή θα θυμάται από τον Ολυμπιακό:

"Θα θυμάμαι πολλά. Είτε κερδίσαμε, είτε δεν κερδίσαμε. Για παράδειγμα θα θυμάμαι το ματς με την Άρσεναλ που παίξαμε πολύ καλά, παρόλο που χάσαμε. Όπως και το ματς με τον Παναθηναϊκό φέτος  στο Καραΐσκάκη που δεν κερδίσαμε. Είμαι τυχερός άνθρωπος γιατί θα θυμάμαι πολλά καλά παιχνίδια, όπως και άσχημα".

Για την κίνηση να δείξει την καρδιά του στον κόσμο:

"Αυτό που εννοούσα αγγίζοντας την καρδιά μου, είναι πως υπάρχουν πράγματα στην καρδιά μου από αυτόν τον κόσμο. Με αγάπησε και αυτό που συνάντησα ούτε που το είχα φανταστεί και ούτε νομίζω πως θα μου ξανασυμβεί".

Για την δουλειά του:

"Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο και όπως γνωρίζω. Προσπαθώ να δώσω στην ομάδα ένα στυλ παιχνιδιού, που θα αρέσει στους παίκτες στον κόσμο και θα φέρνει αποτελέσματα.

Όμως όσο και να το θέλει ο προπονητής, αυτοί που το αποφασίζουν είναι οι παίκτες. Ό,τι και να θέλει να δείξει κάποιος, θα πρέπει να θέλουν οι παίκτες να να έχουν διάθεση και να το δείξουν μέσα στο γήπεδο".

Τέλος για το αν έγραφε την αυτοβιογραφία του τίτλο θα έβαζε στο κεφάλαιο Ολυμπιακός είπε:

"Δεν θα την γράψω (γέλια). Το σίγουρο είναι πως θα έγραφα ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Θα το ξαναπώ. Αυτό που έζησα εδώ ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου.

Έχει περάσει κατά πολύ την φαντασία μου όσα έζησα στον Ολυμπιακό. Αυτό δεν λέει πράγματα μόνο από την πλευρά μου και των ποδοσφαιριστών αλλά και από εκείνων που το προσφέρουν".

Θεοδωρίδης: "Νταμπλ και του χρόνου"

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ ευχήθηκε να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι κάτι ανάλογο και του χρόνου.

"Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ο Ατρόμητος έπαιξε σφιχτή άμυνα. Εμείς δεν παίξαμε καλά. Παίξαμε όσο έπρεπε για να κερδίσουμε. Ο Βαλβέρδε είναι ένας μεγάλος προπονητής. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες κι ελπίζω του χρόνου να κατακτήσουμε και πάλι το νταμπλ", τόνισε στις δηλώσεις ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού

Φουστέρ: "Έδωσα χαρά στον κόσμο"

Ευτυχισμένος για το γκολ που πέτυχε στο 119' του τελικού, χαρίζοντας το Κύπελλο στον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Φουστέρ, ο οποίος τόνισε πως είναι σημαντικό που έδωσε χαρά στον κόσμο της ομάδας. Δηλώσεις έκανε και ο Μοδέστο.

Ο ήρωας του τελικού για τον Ολυμπιακό θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος με το εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε στο 119' της παράτασης, χάρισε τη νίκη στην ομάδα με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο και συνάμα το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σε δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής:

"Είμαι πολύ χαρούμενος για το ότι κερδίσαμε το Κύπελλο όπως και για το γεγονός πως πέτυχα ένα σημαντικό γκολ και έδωσα χαρά στον κόσμο μας. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Ο κόσμος όμως ήταν σαν να είχαμε παίκτη παραπάνω", είπε αρχικά ο Φουστέρ και συμπλήρωσε:

"Προσπαθήσαμε περισσότερο στην παράταση και ήταν σημαντικό που ήρθε αυτό το γκολ. Είναι σπουδαίο γιατί είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα του Ολυμπιακού και πήρα ισάριθμα πρωταθλήματα. Το μόνο που μου έλειπε ήταν αυτός ο τίτλος".

Τοροσίδης: "Θα ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό"

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" αφιέρωσε το νταμπλ στον πατέρα του, που δεν είναι εν ζωή και σαν χθες είχε γενέθλια, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

"Έπρεπε να έχουμε πάρει το κύπελλο στο 90λεπτο και όχι στην παράταση. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Ήταν μια γεμάτη χρονιά, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Θέλω να αφιερώσω το νταμπλ στον πατέρα μου που έφυγε από τη ζωή πριν από οκτώ χρόνια και σαν εχτές είχε γενέθλια. Είμαι 5,5 χρόνια στον Ολυμπιακό και έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν κρύβομαι ότι θα ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό, αλλά θα αφήσω τον Ολυμπιακό μόνο για κάτι καλό".

Δηλώσεις έκανε και ο Φρανσουά Μοδέστο, που τόνισε τα εξής:

"Δύο χρόνια στον Ολυμπιακό έχω ζήσει και έχω κατακτήσει τα πάντα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Αξίζαμε τη νίκη.

Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί, στο δεύτερο παρουσιάσαμε σημάδια κούρασης και δεχτήκαμε την ισοφάριση. Από 'κει και πέρα όμως, κυνηγήσαμε το δεύτερο γκολ, χάσαμε ευκαιρίες και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Δύο-τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης είχα αρχίσει να σκέφτομαι τα πέναλτι, αλλά τελικά ευτυχίσαμε να σκοράρουμε στο 119' και να πάρουμε το τρόπαιο. Όσο για το που θα παίζω την επόμενη σεζόν θα δούμε. Εγώ σκεφτόμουν μόνο το σημερινό ματς και όχι το μέλλον μου".

Μανιάτης: "Αφιερωμένο στον Βαλβέρδε και τον πρόεδρο"

Στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Βαγγέλη Μαρινάκη αφιέρωσε το Κύπελλο ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του Ατρόμητου για την προσπάθεια τους. Τι δήλωσε ο Κέβιν Μιραλάς.

Στον προπονητή του που φεύγει και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού αφιέρωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου (28/4, 2-1 τον Ατρόμητο) ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους συναδέλφους του παίκτες του Ατρόμητου για την προσπάθεια τους.

"Μπήκαμε δυνατά, ήμασταν καλοί και είχαμε ευκαιρίες. Στο τελευταίο λεπτό όμως ήρθε τελικά η νίκη, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το νταμπλ ήταν ο στόχος της χρονιάς από την αρχή. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα γιατί είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Οι παίκτες του Ατρόμητου αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Αφιερώνουμε το Κύπελλο στον προπονητή μας και τον πρόεδρό. Κρίμα που φεύγει από την ομάδα. Για μένα είναι ένας μεγάλος προπονητής. Και άνθρωπος και προπονητής", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Έλληνα διεθνή μεσοαμυντικού.

Μιραλάς: "Από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου"

Δηλώσεις έκανε και ο Βέλγος επιθετικός του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος τόνισε τα εξής:

"Πάντα ένας τελικός είναι δύσκολος. Είδαμε και απόψε πως κυριαρχήσαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως ο αντίπαλος κόντρα στην ροή ισοφάρισε. Στο φινάλε όμως του τελικού μας το ανταπέδωσε το παιχνίδι και μπορώ να πω πως είναι πιο ωραίο που το κατακτήσαμε έτσι. Σήμερα είδαν όλοι πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Ήταν μια πολύ όμορφη σεζόν για μένα. Σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες στην καριέρα μου. Ελπίζω σε ακόμη καλύτερες, αλλά αυτή η σεζόν θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου. Αφιερώνω το Κύπελλο στον κόσμο μας, στην οικογένειά μου, αλλά και στην ομάδα γιατί σήμερα μας έδωσε το τρόπαιο η συνολική μας δουλειά στο γήπεδο.

Είναι ό,τι καλύτερο που αποχαιρετήσαμε τον Βαλβέρδε με το νταμπλ. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του, υγεία και επιτυχίες.

Η πιο σημαντική νίκη μας φέτος ήταν στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, επειδή εκεί καταλάβαμε πως μπορούμε να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση και μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

www.redplanet.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές (28-4-2012)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (28-4-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ