2014-11-08 16:45:07
Φωτογραφία για Πατέρας καταγγέλλει ότι άφησαν την κόρη του στη μέση του δρόμου!
Στη μέση της Εθνικής Οδού Πύργου - Τριπόλεως, στο ύψος της διασταύρωσης Πλατάνου, έμεινε χθες το μεσημέρι, υπό βροχή, μαθήτρια του Λυκείου Πελοπίου, όταν ο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας, σύμφωνα με την καταγγελία που πατέρα, αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το κανονικό μαθητικό δρομολόγιο, που είχε τελικό προορισμό τα χωριά Μάγειρα και Κλαδέο.

Η καταγγελία αυτή, γεννά πολλά ερωτηματικά για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και την ακριβή ή όχι πραγματοποίηση των καθορισμένων δρομολογίων. Γεγονός που, όπως σημείωσε και ο πατέρας της μαθήτριας, έχει προκαλέσει την ανησυχία των γονέων, για το αν τελικά τα παιδιά τους μπορούν να φεύγουν για το σχολείο το πρωί και να επιστρέφουν στο σπίτι το μεσημέρι, με ασφάλεια. «Κι αν είναι - όπως είπε ο πατέρας - να αφήνουν τα παιδιά μας στο δρόμο οι οδηγοί, τότε ως γονείς, να αναζητήσουμε ασφαλέστερο τρόπο για τη μεταφορά τους». Κάτι που είναι αποφασισμένος να κάνει από την προσεχή Δευτέρα, απευθυνόμενος στο ΚΤΕΛ, καθώς χθες  η επικοινωνία με τους αρμόδιους ήταν μόνο τηλεφωνική.


Το καθημερινό δρομολόγιο

Το δρομολόγιο που ακολουθείται καθημερινά για τη μεταφορά των μαθητών από το Πελόπιο προς την Ολυμπία και τα γύρω χωριά, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του πατέρα της μαθήτριας, ξεκινά από το Λύκειο Πελοπίου, αποβιβάζει μαθητές στην Ολυμπία, συνεχίζει στο Φλόκα και στην πορεία, μέσω της περιμετρικής οδού, καταλήγει στα χωριά Μάγειρα και Κλαδεό, όπου αποβιβάζει και τους τελευταίους μαθητές. Κάτι που γίνεται από την αρχή της χρονιάς, και γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έγινε ούτε μια φορά αυτή την εβδομάδα, καθώς - όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας - όλες τις προηγούμενες ημέρες, παραλάμβανε το  παιδί του από την Ολυμπία, όπου αποβιβαζόταν, μετά την ανακοίνωση του ίδιου οδηγού, ότι το δρομολόγιο δε θα εκτελεστεί για Μάγειρα - Κλαδέο.

Έμεινε στη μέση του δρόμου

Χθες το μεσημέρι, στην διασταύρωση Πλατάνου, ο οδηγός έστριψε αριστερά με προορισμό τον Πύργο και όχι δεξιά, για να ολοκληρωθεί το δρομολόγιο. Όταν η μαθήτρια ρώτησε θορυβημένη γιατί δεν πάει προς Μάγειρα, της είπε ο οδηγός - σύμφωνα με την ίδια και την καταγγελία του πατέρα -  ότι, το δρομολόγιο πάει Πύργο. Έτσι, όπως ο πατέρας δήλωσε, το παιδί, μη έχοντας επιλογή, αποφάσισε να κατέβει στο σημείο και ενημέρωσε τους γονείς τηλεφωνικά, για να το παραλάβουν από εκεί.

«Πήρε λάθος δρομολόγιο»

Σε επικοινωνία της εφημ. «Πατρίς» με το ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας, τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο εκτελών χρέη Σταθμάρχη χθες το μεσημέρι και ο ίδιος ο οδηγός, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοια γραμμή δρομολογίου. Εξήγησαν επίσης ότι, οι μαθητές του Λυκείου Πελοπίου που έχουν προορισμό τα χωριά Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο, πρέπει να αποβιβάζονται στην Ολυμπία (αφού το εν λόγω δρομολόγιο συνεχίζει προς Δρούβα, Φλόκα και επιστρέφει στον Πύργο) και από εκεί, να επιβιβάζονται στο μαθητικό λεωφορείο που παραλαμβάνει τους μαθητές του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, για τα παραπάνω τρία χωριά. Μάλιστα, ο οδηγός διαβεβαιώνει ότι, στην στάση της Ολυμπίας, ενημέρωσε για τον προορισμό του λεωφορείου και η μαθήτρια, έπρεπε να κατέβει, κάτι που δεν έκανε. Ισχυρίζεται επίσης ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σταθμάρχη, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν, και αν μπορεί να κάνει την παράκαμψη του δρομολογίου του, το οποίο καθορίζεται από συγκεκριμένο φύλλο πορείας - ενώ ήταν σταθμευμένος στην διασταύρωση Πλατάνου, όταν διαπίστωσε ότι το παιδί είχε μείνει μέσα στο λεωφορείο - η μαθήτρια δεν δέχθηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο (σ.σ κάτι που η ίδια αρνείται), αλλά ζήτησε να κατέβει για να την παραλάβουν οι γονείς της από εκεί. Έτσι, κατόπιν της δικής της επιμονής - λέει ο οδηγός - κατέβηκε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ