2014-11-09 08:19:11
Φωτογραφία για Αίγιο: Μεγάλες τελικά οι... πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός
Συνεχίζονται οι έλεγχοι των δημοσίων κτιρίων της Αιγιάλειας, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 4,8 R που σημειώθηκε στις 19.13 το απόγευμα της Παρασκευής με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Αιγίου, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης αλλά και της Πάτρας.

Το πρωί του Σαββάτου, 6 κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας και 3 κλιμάκια από την Περιφέρεια, έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο όλων των δημοτικών και δημοσίων κτιρίων όπως και των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου, ώστε να κριθεί η καταλληλότητά τους για να ληφθεί απόφαση για τη λειτουργία τους από Δευτέρα.

Οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, να ανοίξουν τα σχολεία τους για τους ελέγχους.

Όπως τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Φιλιππάτος, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 300 τηλεφωνικές αιτήσεις από πολίτες, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ρωγμές και στα οποία, μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα δημόσια κτίρια αργά το μεσημέρι, θα δεχτούν τις επισκέψεις συνεργείων του ΤΑΣ που θα ενισχύσουν τα κλιμάκια Δήμου και Περιφέρειας.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ελάχιστα σπίτια φαίνεται πως έχουν σοβαρές ζημιές στον φέροντα οπλισμό, ώστε να κριθούν επικίνδυνα.

Όποιος πολίτης θέλει να επικοινωνήσει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για να δηλώσουν ελέγχους μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 26910-25555 (εσ. 6 και εσ. 149).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ