2014-11-09 16:17:11
Φωτογραφία για Ενισχύεται με 1εκ. ευρώ το Νοσοκομείο του Πύργου
Πιστώσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου, σε φαρμακευτικό και λοιπό υγειονομικό υλικό, μέχρι - τουλάχιστον - το τέλος του χρόνου, εξασφάλισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, Βασίλης Δημόπουλος, από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, μετά την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Νοσοκομείου προς την ΔΕΗ, από το 2011 μέχρι και σήμερα - ύψους 819.000 ευρώ - «κλείνοντας» μια ακόμα σοβαρή εκκρεμότητα, εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Υγείας, πίστωση ύψους 900.000 ευρώ. Επρόκειτο για χρήματα που θα «πήγαιναν» σε κωδικούς υλικού που στις οποίες υπήρχαν ελλείψεις, όπως και έγινε.

Ένα εκατομμύριο, σε δυο δόσεις

Η διεκδίκηση επιπλέον χρημάτων, για την κάλυψη των αναγκών του τελευταίου διμήνου, συνεχίστηκε από τον κ.Δημόπουλο, αφού όπως έχει εξηγήσει, οι ανάγκες του Νοσοκομείου, δεδομένης της αύξησης του πληθυσμού που απευθύνεται για υπηρεσίες υγείας στα Νοσοκομεία, έχουν αυξηθεί
. Αυτές τις ανάγκες, περιέγραψε στο Υπουργείο Υγείας, καταθέτοντας και τη σχετική Έκθεση που έχει συντάξει, συνυπολογίζοντας τον αριθμό των πολιτών που εξυπηρετούνται - κατά Μ.Ο - κάθε μήνα από το Νοσοκομείο του Πύργου, στα εξωτερικά ιατρεία, στα ΤΕΠ και στις κλινικές. Κατάφερε έτσι, με την εμπεριστατωμένη πρότασή του, να εξασφαλίσει την απαραίτητη πίστωση. Έτσι, η πρώτη εγκρίθηκε ήδη η πρώτη πίστωση ύψους 300.000 ευρώ και θα πρέπει τώρα το Νοσοκομείο να κάνει τροποποίηση του προϋπολογισμού του, για την αποδοχή της, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει το ίδιο για την δεύτερη πίστωση, ύψους 700.000 ευρώ.

Επίσης, σημαντική πίστωση, ύψους 150.000 ευρώ, εξασφαλίστηκε και για τις ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

«Απάντηση» στις φήμες

Η διαρκής και αποτελεσματική προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Ηλείας, στην εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικό και λοιπό υγειονομικό υλικό, που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου και την διευκόλυνση του επιστημονικού έργου των γιατρών με την παροχή των ενδεδειγμένων, κάθε φορά, υπηρεσιών υγείας, αποτελεί μια «απάντηση» σε όλους όσοι κατά καιρούς, μιλούν για έλλειψη υλικού στο Νοσοκομείο του Πύργου, και οι οποίες δεν έχουν καμία υπόσταση.

Πηγή: patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ