2014-11-10 21:50:20
Φωτογραφία για Αθώοι οι επιστήμονες που δεν είχαν προβλέψει τον φονικό σεισμό στην Άκουιλα
Αθώοι κρίθηκαν από το Εφετείο της Άκουιλα οι έξι επιστήμονες που είχαν κατηγορηθεί... για ανθρωποκτονία κατά συρροή, επειδή δεν προέβλεψαν τον φονικό σεισμό που σχεδόν ισοπέδωσε την περιοχή το 2009 και σκόρπισε το θάνατο σε 309 ανθρώπους.

Οι επτά κατηγορούμενοι, εκ των οποίων σεισμολόγοι και μηχανικοί είχαν κριθεί ένοχοι και καταδικάστηκαν σε εξαετή φυλάκιση το 2012, καθώς παρά την προσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή δεν πρότειναν εκκένωση, με αποτέλεσμα στις 6 Απριλίου του 2009 ο σεισμός μεγέθους 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ να συγκλονίσει την πόλη.

Μόνο ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, Μπερνάρντο Μπερναρντίνι, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση (ποινή με αναστολή) με την κατηγορία ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για κάποια από τα θύματα.

Αθώοι, ωστόσο κρίθηκαν οι Τζούλιο Σελβάτζι, Φράνκο Μπαρμπέρι, Έντζο Μπόσκι, Μάουρο Ντόλτσε, Κλάουντιο Έβα και Μικέλε Κάλβι.


Μετά την αθωωτική απόφαση, η πρώην πρόεδρος της περιφέρειας της Άκουιλα, Στεφάνια Μετζοπάνε, και πλέον γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση αντιφατική που προκαλεί σύγχυση.

«Ντροπή, ντροπή!», φώναζαν συγγενείς των θυμάτων και πολίτες της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, ενώ άλλοι δήλωσαν στον ιταλικό Τύπο: «Δεν τελειώνει εδώ. Ντροπή. Μαφιόζοι. Το κράτος δεν αποδίδει δικαιοσύνη. Μας τους σκότωσαν μία ακόμα φορά».

Σημειώνεται πως δεν αποκλείεται η προσφυγή σε ανώτερο δικαστήριο ώστε να ανατραπεί η αθωωτική απόφαση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ