2014-11-14 08:35:04
Φωτογραφία για Πάντα εμείς τα θύματα της εξουσίας
Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα είμαστε τα θύματα της αδιέξοδης οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο Δήμος Βύρωνα. Εξ αίτιας των οικονομικών πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται από την κεντρική εξουσία, π.χ. μείωση της χρηματοδότησης, οικονομικό παρατηρητήριο, αλλά και της πολιτικής της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που υπερχρέωσε το Δήμο.

Σήμερα στο Δήμο Βύρωνα οι υπηρεσίες υπολειτουργούν αφού δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα, οι πολίτες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η μισθοδοσία των εργαζομένων διασφαλίζεται με το ζόρι, χρησιμοποιώντας χρήματα που προορίζονται για άλλους σκοπούς. Την ίδια ώρα οφείλονται στους εργαζόμενους τα χρήματα για την εργασία των εκλογών του 2012 και του 2014. Ούτε τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας δεν δίνονται στους εργαζόμενους που εργάζονται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Τώρα σταματά και η παροχή ενός λίτρου γάλα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι την ημέρα για την προστασία της υγείας τους, γιατί η εταιρεία δεν πληρώθηκε.


Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Τα μόνιμα θύματα είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι.

Η κατάσταση που έχει περιέλθει οικονομικά ο Δήμος δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια διαχειριστική οικονομική πολιτική. Χρειάζεται άλλη ριζικά διαφορετική πολιτική. Διεκδίκηση και σε ρήξη με την πολιτική των μνημονίων, της Τρόικας, της Ε. Ένωσης και της συγκυβέρνησης. Η Δημοτική Αρχή ή θα διεκδικήσει άμεσα χρήματα από την κυβέρνηση ή θα καταφύγει στην πρόσθετη φορολόγηση των πολιτών ή ο Δήμος θα καταρρέει μέρα με την μέρα.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή εκτός από τη διαπίστωση ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει αγωνιστικά από την κεντρική εξουσία έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να βγει ο Δήμος από το τέλμα που έχει περιέλθει. Χρειάζεται συντονισμένο και με σχέδιο μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να είμαστε τα μόνιμα θύματα αυτής της πολιτικής, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες. Να αποκαλυφτούν και να πληρώσουν αυτοί που οδήγησαν το Δήμο σε αυτή την κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματά μας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ