2014-11-22 09:21:22
Φωτογραφία για ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις νέες δημοσκοπήσεις που  δημοσιεύονται σήμερα Σάββατο. Ειδικότερα η πρώτη δημοσκόπηση είναι της Metron Analysis και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,7% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% και η Ν.Δ. 18,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, οι Οικολόγοι με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από 1,3%. Άλλο κόμμα 4,4%, «Άκυρο ή Λευκό» 4,8%, «Αποχή» 7,7%, «Αναποφάσιστοι» 13,7%. Δεν απάντησε το 3% του δείγματος. Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή, ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της Public Issue και διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών»
. Σύμφωνα με την Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Ν.Δ. στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η Ν.Δ. 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4,3% στην τρίτη δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ, με 4,3% στην πρόθεση ψήφου και 5,5% στην εκτίμηση ψήφου, δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αγορά». Στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 23,9% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,6% Ν.Δ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%, η ΔΗΜΑΡ με 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,1%. Άλλο Κόμμα επέλεξε το 7,8% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

Στην εκτίμηση ψήφου, με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου,  ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,6% και η Ν.Δ. 25,1%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,6%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,4%. Το «Άλλο Κόμμα» συγκεντρώνει 10,1% ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

ΑΜΠΕ

Σ.Σ.

Το γεγονός ότι «Το Ποτάμι», δημιούργημα του Σταύρου Ψιχάρη, (συγκρότημα ΔΟΛ), είναι τρίτο στις δημοσκοπήσεις θεωρείται επιτυχία του συγκροτήματος, που πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις:

Στην «πολυκατοικία» της Δεξιάς «συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό-λαϊκιστές της συμφοράς, κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι ''Μοραΐτες'' του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους».. Το παραπάνω σχόλιο είναι απόσπασμα από το άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο ''Βήμα'' με τίτλο «Η μεγάλη κρίση της δεξιάς». Το άρθρο έρχεται σε συνέχεια του κυριακάτικου πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ του ''Βήματος'', που ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για έναν «κυκεώνα λαθών», και ενισχύει την αίσθηση πως το «''Βήμα'' πηδάει από το πλοίο», μιας και απέκτησε δικό του, «Το Ποτάμι»!!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ