2014-12-06 10:40:47
Φωτογραφία για Λύση για κάλυψη στις αγροτικές περιοχές προτείνει η EE
H λύση -που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Parallel Wireless- παρέχει μια διέξοδο στην πολιτικά φορτισμένη συζήτηση για κάλυψη της υπαίθρου, η οποία όμως είναι οικονομικά ασύμφορη με τα τρέχοντα δεδομένα ενσύρματης κάλυψης.

Η τεχνολογία αυτή έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα οικονομικά μεγέθη που σήμερα έχουν αρνητικό δείκτη κόστους-απόδοσης, απαλλάσσοντας από την ανάγκη εγκατάστασης μεγάλων κεραιών ασύρματης κάλυψης ή δημιουργίας σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω συμβατικών καλωδίων ή οπτικών ινών.Αντ “αυτού η τεχνολογία της Parallel στηρίζεται σε μικρές κεραίες που συνδέονται με το πλησιέστερο macro site, μέσω μιας ασύρματης σύνδεσης.H ΕΕ θα αρχίσει να εγκαθιστά τη λύση της στις αρχές του 2015. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ότι η λύση θα φέρει αξιόπιστη φωνή και υψηλής ταχύτητας ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση σε πάνω από 1.500 σημεία.

«Έχουμε εργαστεί στενά με την κυβέρνηση σχετικά με την μακροπρόθεσμη φιλοδοξία να φέρουμε ευρυζωνική κάλυψη σε περισσότερα σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου, και πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία θα μας επιτρέψει να κάνουμε σημαντικές προόδους για την υλοποίηση του οράματός μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Ε
. Olaf Swantee.Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στο χωριό Sebergham στην Cumbria. Συνολικά  129 νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις έλαβαν σύνδεση δεδομένων και φωνής από τρία σημεία κάλυψης δικτύου.

Η βρετανική κυβέρνηση, εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής εθνικής περιαγωγής για τη βελτίωση κάλυψης της υπαίθρου. Αλλά αυτή η πρόταση συναντά σθεναρή αντίθεση από τους παρόχους οι οποίοι έχουν καταλήξει σε εναλλακτικές προτάσεις σαν την προαναφερόμενη, για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί κάλυψη στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ