2014-12-09 07:31:07
Φωτογραφία για Η βιομηχανική κατασκοπεία εφάμιλλη της στρατιωτικής κατασκοπείας παγκοσμίως
Ακούγονται πολλά και διάφορα για τις δυνατότητες των μυστικών υπηρεσιών παγκοσμίως, ιδιαίτερο σε ότι έχει να κάνει με την παρακολούθηση της κινητής τηλεφωνίας αλλά και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η αμερικανική ιστοσελίδα pcworld.com, αναφέρει ότι η NSA διεξήγαγε μια εκτεταμένη «συγκεκαλυμμένη εκστρατεία» για να υποκλέψει τις εσωτερικές επικοινωνίες φορέων, και ομάδων της παγκόσμιας οικονομίας, προκειμένου να διεισδύσει στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις των εγγράφων που είδαν το φώς της δημοσιότητας, από τον Edward Snowden.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ «έτρεξε» δύο «προγράμματα» παρακολούθησης τα οποία αποκαλύφθηκαν, και αφορούσαν το «χαρτοφυλάκιο» της ασύρματης διαχείρισης γραφείων , και των τεχνολογικών κέντρων, μέσω ενός προγράμματος που είχε την ονομασία Auroragold, σύμφωνα με δημοσίευση του διεθνή τύπου, με την εμφάνιση των σχετικών εγγράφων .


Οι εργασίες παρακολούθησης της NSA, είχε ως στόχο τον κολοσσό κινητής τηλεφωνίας GSM Association, έχοντας ως άμεσο στόχο μια λίστα με 1.201 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και στην παρακολούθηση της εσωτερικής επικοινωνίας της εταιρείας, συγκεντρώνοντας πληροφορίες σχετικά με τα κενά ασφαλείας του δικτύου.

Τα έγγραφα της NSA δείχνουν ότι από τον Μάιο του 2012, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών είχε συλλέξει τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το 70 τοις εκατό, των κατ “εκτίμηση 985 δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο.

Χώρες στόχοι ήταν και η Λιβύη, η Κίνα και το Ιράν, μαζί με τα ονόματα συγκεκριμένων εταιρειών, που δεν αποκαλύπτονται στα έγγραφα που έδωσε ο Σνόουντεν στην δημοσιότητα , ο οποίος αυτήν την περίοδο ζει στην Ρωσία. Σημείο τομής στην ανακάλυψη αυτή είχαν οι Glenn Greenwald και Laura Poitras, οι οποίοι συνέβαλαν στην διαρροή εγγράφων της NSA μέσω του Σνόουντεν , μέσα από τα διάφορα μέσα δικτύωσης.

Οι «επιχειρήσεις» της NSA είχαν ως αποστολή την συλλογή πληροφοριών των λεγόμενων «IR.21 εγγράφων», που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της GSMA, και αναφέρουν « λεπτομερώς» τις αδυναμίες ασφαλείας, σχετικά με την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται από φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν. Η NSA χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για την παράκαμψη των κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά .

« Η NSA συλλέγει μόνο πληροφορίες που επιτρέπονται από τον νόμο να συλλέγει», ήταν η απάντηση στις εύλογες απαιτήσεις των ξένων μυστικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας, «και ανεξάρτητα από τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούνται από ξένους στόχους, ή τα μέσα με τα οποία οι στόχοι αυτοί επιχειρούν να κρύψουν τις επικοινωνίες τους», ανακοίνωσε η NSA σε μια ηλεκτρονική της δήλωση.

«Οι τρομοκράτες, τα όπλα που διακινούνται πολλαπλασιάζοντας την αστάθεια παγκοσμίως, και άλλοι ξένοι στόχοι, συχνά βασίζονται στα ίδια μέσα επικοινωνίας, όπως οι απλοί άνθρωποι. Προκειμένου να προβλεφθούν και να κατανοηθούν, οι εξελισσόμενες απειλές για τους πολίτες μας και τους συμμάχους μας, η NSA εργάζεται για τον εντοπισμό των απειλών αυτών, υποβάλλοντας εκθέσεις σχετικά με τις ανακοινώσεις των στόχων αυτών », καταλήγει η ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας.

Οι μέθοδοι, και οι τρόποι συλλογής πληροφοριών από όλες τις χώρες , ειδικά τις μεγάλες είναι κοινό μυστικό παγκοσμίως εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πχ, η Γερμανία έδειξε μεγάλη « έκπληξη» από τις αμερικανικές μεθόδους της NSA στην ίδια την χώρα, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πολλαπλά δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, η ίδια «αλώνιζε» στην χώρα μας αλλά και στα Βαλκάνια γενικότερα, εδώ και πολλά χρόνια.

Στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών κακώς θα λέγαμε στο Pentapostagma.gr, «επιτρέπονται τα πάντα». Το μόνο που έχει αλλάξει ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι η τεχνολογική πρόοδο ειδικά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και των Η/Υ, αλλά και στο ότι η βιομηχανική κατασκοπεία έχει αποκτήσει την πρώτη θέση παγκοσμίως στις εγχειρήσεις συλλογής πληροφοριών , μαζί με την στρατιωτική κατασκοπεία. Όλα τα άλλα είναι να « αγαπιόμαστε»…….
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ