2014-12-12 10:28:15
Φωτογραφία για Τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ήταν από καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί έχουν μαζέψει από το σημείο περισσότερους από 54 κάλυκες, ενώ ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αναζητούνται 4 άτομα που επέβαιναν σε 2 μοτοσικλέτες.

Ισχυρή παραμένει η αστυνομική δύναμη στην περιοχή γύρω από την Πρεσβεία του Ισραήλ, στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ κλειστοί παραμένουν οι γύρω δρόμοι, γεγονός που έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο τρόπος επίθεσης θυμίζει πολύ εκείνη που έγινε πριν από σχεδόν ένα χρόνο (30 Δεκεμβρίου ήταν) στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Τότε, οι πέντε δράστες είχαν φτάσει πεζή και γάζωσαν την πρεσβευτική κατοικία με 60 σφαίρες πριν εξαφανιστούν.


Αυτή τη φορά οι δράστες είχαν λίγο διαφορετικό σχέδιο. Μια μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες προσέγγισε το κτίριο της πρεσβείας από την οδό Σώχου, όπως αναφέρουν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες και ο συνοδηγός με Καλάσνικοφ "γαζώνει" το κτίριο, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές στους τοίχους και τα τζάμια.

Συγχρόνως, από στην οδό Βασ. Παύλου εντοπίζεται ένα αυτοκίνητο. Εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν πως ίσως αυτό να ήταν το "μέσο" για να φυγαδεύσουν οι δράστες το όπλο της επίθεσης. Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, το αυτοκίνητο που εμφανίζεται κοντά στη διασταύρωση της Σώχου, με τη Βασ. Παύλου κινείται επί της Παύλου και εξαφανίζεται ενώ η μηχανή φεύγει προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Πηγή: Real
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ