2014-12-12 10:43:06
Φωτογραφία για Κινδυνεύει με λουκέτο το Λαογραφικό Μουσείο Αγρινίου
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, το πρωί της Πέμπτης, τα μέλη του Δ.Σ. του «Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών» που το ίδρυσε και το στηρίζει το Λαογραφικό Μουσείο του Αγρινίου, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον του.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος κα Μαίρη Χρυσικοπούλου, το μουσείο, μην μπορώντας να αποπληρώσει τις οφειλές του και να συνεχίσει να καταβάλλει μίσθωμα για τον χώρο, θα κλείσει το επόμενο διάστημα.

Τα εκθέματα θα φυλάσσονται μέχρι νεοτέρας σε αποθήκη του δήμου Αγρινίου, με τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, να έχει δεσμευθεί πως του χρόνου θα παραχωρηθεί χώρος για τη μόνιμη στέγασή του.

Από τα 300 μέλη του συλλόγου, πλέον ενεργά είναι μόνο τα 110, ενώ οι κυρίες του μουσείου κάνουν προσπάθεια να συγκεντρώσουν τα χρήματα και από τις συνδρομές των υπολοίπων μελών.

«Χρωστούσαμε 7.500 ευρώ και με δανεικά συγκεντρώσαμε το προηγούμενο διάστημα τις 5.000 ευρώ και αναζητούμε άλλες 2.500 ευρώ. Τα ενοίκια είναι κάθε χρόνο 5.000 και 3.000 τα λειτουργικά έξοδα. Δεν έχουμε λοιπόν χρήματα από πουθενά και αποφασίσαμε να μαζέψουμε τα εκθέματα σε μια αποθήκη που θα φυλάσσονται με ασφάλεια», επεσήμανε η κα Χρυσικοπούλου.

Τόσο η ίδια, όσο και οι άλλες κυρίες του Συλλόγου εξέφρασαν τον φόβο τους ότι…«ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», να εξελιχθεί σε μόνιμο, δηλαδή, το κλείσιμο του μουσείου. «Ελπίζουμε ότι ο δήμαρχος θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του», κατέληξε η πρόεδρος του Συλλόγου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ