2014-12-12 21:34:29
Φωτογραφία για Ερντογάν: Να γίνει στην Κύπρο ότι έγινε και στο Ιράκ - Κουρδιστάν
Η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ με τους Κούρδους για το πετρέλαιο θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Παίξαμε έναν ηγετικό ρόλο στον μηχανισμό που κατέστησε εφικτή την συμφωνία Βαγδάτης-Αρμπίλ. Στο τέλος φτάσαμε σε ένα σημείο όπου όλοι ήταν ικανοποιημένοι. Διατηρούμε την ίδια στάση και στην Κύπρο. Πιστεύω ότι η επιτυχία της ενεργειακής μας διπλωματίας στο Ιράκ θα επαναληφθεί και εκεί», τόνισε ο Ερντογάν σε εκδήλωση για την 60η επέτειο της κρατικής πετρελαϊκής, ΤΡΑΟ.

Παράλληλα, ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει ότι η Τουρκία δεν θα μείνει αμέτοχη όσον αφορά τις εργασίες της Λευκωσίας στη ΑΟΖ. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην περιοχή εκτός αν η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι λάβουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις μας. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα με βάση το νόμο. Θέλω να εκφράσω ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα αυτά μέχρι τέλους», κατέληξε.

http://www.energypress.gr/news/Erntogan:-Na-ginei-sthn-Kypro-oti-egine-kai-sto-Irak
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ