2014-12-16 17:49:56
Φωτογραφία για Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Ευ. Μεϊμαράκης: Για να λειτουργήσει η οικονομία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα

Την εκτίμηση ότι αν γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τονίζοντας ότι σημασία έχει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για «ψευτιά και απατεωνιά».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Παραπολιτικά'', η κ. Βούλτεψη είπε: «Η χώρα που λέγεται Ελλάς δεν μπορεί να φέρει πρώτο κόμμα ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από ένα συνονθύλευμα συνιστωσών. Στο σύνολό του, δια των πολιτικών αποφάσεων και του ιδρυτικού του συνεδρίου, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική κοινωνία».

Οξύνοντας την κριτική της πρόσθεσε ότι «Ένα κόμμα που θέλει άοπλη αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις "ειδικού τύπου", έξοδο από το ΝΑΤΟ της Ελλάδας, αλλά να μείνει η Τουρκία και όλα αυτά που λέει γενικά για τους υδρογονάνθρακες, για τα Σκόπια -γιατί αυτά είναι τα σοβαρά θέματα- ένα κόμμα που λέει όλα αυτά, δεν μπορεί να έρθει πρώτο στην Ελλάδα».


Για τη θέση του οίκου Moody's περί «πιστωτικού γεγονότος» και τη δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως «αυτή ήταν η είδηση της προηγούμενης Παρασκευής, την οποία είχαν δημοσιεύσει οι πάντες με πηχυαίους τίτλους, και δεν έδωσε κανείς σημασία και μόλις το είπα εγώ, "συγκλονίστηκε" η Ελλάδα!», Συμπληρώνοντας είπε πως θέλει να ρωτήσει «τον κ. Τσίπρα, τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Βούτση, αν επιτρέπεται να επαναλαμβάνω αυτά τα οποία έχουν δημοσιεύσει στην "Αυγή" και στο "Κόκκινο", γιατί τι κρίμα, τι ατυχία, με πηχυαίους τίτλους το είχαν βάλει την Παρασκευή αυτό που είπα εγώ τη Δευτέρα».

Η κ. Βούλτεψη επέκρινε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του λέγοντας πως «Αλαζονικό είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά, αλαζονικό, ψευτιά, απατεωνιά μεγάλη είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά από αυτά που δεν υπάρχουν» και σημειώνοντας ότι «από τα περίπου 11,4 δισ. ευρώ που έχει το ΤΧΣ, τα 700 εκατ. είναι λεφτά, τα άλλα είναι ομόλογα» και αναρωτήθηκε: «Τι λοιπόν θα μοιράσει ο κ. Λαφαζάνης ή ο κ. Σκουρλέτης; Χαρτιά;».

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες σημείωσε: «Οι τράπεζες έχουν σωθεί με τα stress test. Βεβαίως είναι σωσμένες οι τράπεζες. Δεν είπε κανείς ότι θα υπάρχει θέμα στις τράπεζες. Έγινε συζήτηση γύρω από ενδεχόμενη υποβάθμιση της οικονομίας. Αυτή η συζήτηση έγινε. Αν τώρα αυτή η συζήτηση διογκώθηκε...».

Αναφερόμενη στην παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σημείωσε ότι «όποιος μιλάει, καλώς κάνει και λέει τη γνώμη του», ενώ για την προεδρική εκλογή τόνισε: «Δεν υπάρχει πήχης για την κυβέρνηση, σημασία έχει το τέλος της διαδικασίας. Σημασία έχει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ευ. Μεϊμαράκης: Για να λειτουργήσει η οικονομία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές κουβεντιάζουν και θα κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση σε κάθε χώρα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, με θέμα «Οικονομικές διαστάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης σε συνθήκες κρίσης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της πολιτικής σταθερότητας και επανέλαβε την πρότασή του να μπορεί η Βουλή να τροποποιεί το Σύνταγμα με αυξημένη πλειοψηφία και χωρίς να παρεμβάλλονται εκλογές. «Εγώ πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές κουβεντιάζουν και θα κουβεντιάζουν οποιαδήποτε κυβέρνηση σε κάθε χώρα» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Δεν θεωρώ ότι δεν θα κουβεντιάζουν. Γιατί και εμείς το ίδιο κάνουμε. Εμείς συναλλασόμεθα και συζητάμε με μια άλλη χώρα ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση ή ποιο Πρόεδρο Δημοκρατίας ή ποιο πρωθυπουργό έχει. Άρα αυτά που ακούτε, ότι αν αλλάξει η κυβέρνηση πώς θα συζητάνε δεν έχουν τόση σημασία. Σημασία έχει αν η αλλαγή αυτή θα φέρει αλλαγή πολιτικής σε βασικούς τομείς στους οποίους έχει συμφωνήσει η χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μέσα στο οποίο πρέπει να κινείται. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί σήμερα την αστάθεια στην οικονομία. Και τελικά για να μπορέσει η οικονομία να λειτουργήσει απαιτείται πολιτική σταθερότητα, απαιτείται εφαρμογή των κανόνων ώστε και οι έξω και οι μέσα να ξέρουμε με ποιους κανόνες και πώς κινούμαστε».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ακόμη ότι: «Το Σύνταγμα πρέπει να είναι πολύ λιτό, να περιέχει πολύ λίγες διατάξεις συγκεκριμένες των βασικών κανόνων, ώστε να μπορούμε να έχουμε μια ευελιξία, τώρα που τα πάντα αλλάζουν, να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή του «για «απεμπλοκή των εθνικών εκλογών από την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας», λέγοντας πως «αυτές οι διαδικασίες είναι διαδικασίες των βουλευτών και όχι διαδικασίες των κομμάτων».

«Αν αυτό είχε εισακουστεί, που τώρα όλοι το θεωρούν ότι είναι σωστό και εύλογο, θα ήταν διαφορετική η πορεία της χώρας. Και θα σας πω κιόλας ότι είχαμε προτείνει πάλι, λιγότεροι βουλευτές αλλά απ’ όλα τα κόμματα, στο να συμπέσει η πενταετία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί έτυχε κάποιες εποχές να έχουμε κάθε χρόνο εκλογές» συμπλήρωσε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ