2012-04-30 18:27:06
Φωτογραφία για A.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ
Ελέγχους σε όλους τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στη χώρα ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά τον εντοπισμό 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης στο κέντρο της Αθήνας που έσπειρε τον πανικό.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είχα προειδοποιήσει στους πιο υψηλούς τόνους ότι το AIDS αυξάνεται δραματικά στη χώρα μας και ότι ένα μέρος του προβλήματος προκύπτει από τη λαθρομετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον δικτυακό τόπο Iatropedia.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας επεσήμαινε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές οικογένειες, καθώς «Έλληνες οικογενειάρχες πηγαίνουν στους οίκους ανοχής μεταφέροντας έτσι τη νόσο στα σπίτια τους».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να συνεχίσει ακόμη πιο έντονα τους ελέγχους κατ’ εφαρμογήν της υγειονομικής διάταξης.

«Δε θα υπάρξει οίκος ανοχής τα επόμενα 24ωρα που να μην έχει ελεγχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.


Σημειώνεται ότι η 22χρονη ρωσίδα ιερόδουλη Tatiana Bukhtoyarova, οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό το πρωί της Δευτέρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα. Η ίδια αν και ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ότι δεν γνώριζε πως ήταν φορέας, δεν κατάφερε να γίνει πιστευτή και έτσι από σήμερα θα βρίσκεται στο νοσοκομείο του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Πάντως μέχρι στιγμής, το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις από άντρες που είχαν επισκεφθεί τον παράνομο οίκο ανοχής (Αχαρνών και Φωκαίας 22) εκεί όπου εργαζόταν η νεαρή ρωσίδα ιερόδουλη, που είναι φορέας του ιού HIV.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι επισκέφθηκαν τον παραπάνω οίκο ανοχής κατά τους τελευταίους έξι μήνες, να επικοινωνήσουν για οδηγίες:

• στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210 72.22.222

• στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 5212054

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι οι χωρίς άδεια οίκοι ανοχής στην Αθήνα, είναι περισσότεροι από 500.

apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ