2015-01-02 04:40:06
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι 15 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις το 2015
Μικρές συνήθειες της καθημερινότητας επηρεάζουν τη ζωή και την ψυχολογία μας, κάνοντάς μας άλλοτε αγχωμένους και άλλοτε χαρούμενους. Η έλευση της νέας χρονιάς είναι ιδανική ευκαιρία να αλλάξουμε όσες συνήθειες μας προκαλούν αρνητικά ή αγχωτικά συναισθήματα Αυτά είναι τα 15 πράγματα και συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις το 2015 για μια καλύτερη και πιο θετική χρονιά, όπως τα παρουσιάζει το faysbook.gr:

1. Σπάσε ένα ρόδι

Ο καρπός της, το ρόδι, συμβολίζει την καλή τύχη, την αφθονία και τη γονιμότητα. Εξάλλου συνηθίζουμε την πρωτοχρονιά να σπάμε ένα ρόδι στην είσοδο του σπιτιού μας για καλή τύχη, προσδοκώντας για ένα νέο και τυχερό ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

2. Άδειασε την τσάντα σου και το πορτοφόλι

Άφησε πίσω το παρελθόν και κάνε μια καινούργια αρχή, ξεκινώντας από τα βασικά: δηλαδή τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Πέταξε τις αποδείξεις, τα post it με υποχρεώσεις που δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις το 2014 και βάλε τα στο συρτάρι του... παρελθόντος!


3. Οργάνωσε και ξεκαθάρισε τη ντουλάπα σου

Είναι γεγονός πως όλοι συνηθίζουμε να φυλάμε κάποια αντικείμενα που η «χρήση» τους έχει πια περάσει, με τη σκέψη ότι ίσως κάποτε τα χρειαστούμε. Μάθετε, λοιπόν, ότι αυτή η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων εμποδίζει την ενέργεια στο σπίτι, την εργασία και τη ζωή γενικότερα. Γι αυτό «όσοι νιώθετε τη ζωή σας κολλημένη» «κοιτάξτε τα πράγματα που έχετε γύρω σας. Τι δεν χρειάζεστε πια; Αυτή η απλή κίνηση να ξεφορτωθείτε τα άχρηστα μπορεί να έχει εντυπωσιακό αντίκτυπο στην ευεξία σας. Ενα απλό παράδειγμα άχρηστων είναι τα ρούχα που έχουν να φορεθούν τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά που τα κρατάτε για την περίπτωση που επανέλθουν στη μόδα. Πράγμα αδύνατον, βέβαια. Γιατί ακόμα κι αν συμβεί αυτό, το πιθανότερο είναι να μη σας ταιριάζουν πια. Κάντε λοιπόν μια πρώτη αρχή από τα ρούχα και συνεχίστε και με ό,τι άλλο σάς είναι άχρηστο και περιττό

4. Διέγραψε από το κινητό τις επαφές των παλιών φίλων και συντρόφων

Δεν θα σου φανούν ποτέ χρήσιμα! Κι αν σκεφτείς ότι κάποια στιγμή θα τους χρειαστείς, μην το κάνεις. Ό,τι έκαναν και σε πλήγωσαν είναι πολύ πιθανό να το ξανακάνουν. Γύρισε σελίδα μια και καλή στη ζωή σου και κάνε το νέο έτος την αφορμή για μια νέα ζωή.

5. Κορνίζαρε τα διπλώματά σου

Ώρα να βγάλεις από το συρτάρι το πτυχίο σου, τα διπλώματα και τα βραβεία που έχεις κερδίσει κατά καιρούς και κοίταξέ τα όταν νιώθεις πεσμένη. Θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς τα κατορθώματά σου και να αποκτήσεις ανανεωμένη αυτοπεποίθηση.

Tip: Μπορεί να μην είναι δίπλωμα αλλά μια πετυχημένη στιγμή πχ μια φωτογραφία με το παιδί μου να παίρνει το δίπλωμα, φωτογραφία του γάμου ή του αρραβώνα σου.

6. Το μαγικό καρτελάκι

Γράψε σε ένα καρτελάκι το βασικό στόχο που θέλεις να πετύχεις τη νέα χρονιά. Έχε το πάντα μαζί σου στο πορτοφόλι σου, για να το κοιτάς καθημερινά και να σου θυμίζει το στόχο που έχεις βάλει.

7. Φρόντισε να νιώθεις καλά με την εμφάνιση σου

Ακόμα κι αν μείνεις στο σπίτι ντύσου με ρούχα που σου ανεβάζουν τη διάθεση. Φτιάξε τα μαλλιά σου, βάλε το άρωμα σου... Νιώσε καλά με τον εαυτό σου και μην ξαναμιζεριάσεις στον καναπέ βλέποντας ξανά και ξανά την αγαπημένη σου ταινία, τρώγοντας junk food.

8. Πλύνε το αυτοκίνητό σου

Ιδίως αν το χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά παραμελείς την καθαριότητά του, το πιο πιθανό είναι πως σου ρίχνει τη διάθεση χωρίς να το συνειδητοποιείς. Καθάρισέ το καλά, μέσα και έξω και θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα οδηγώντας το!

9. Η λάμπα του κομοδίνου

Εάν κοιμάστε με ανοιχτή την τηλεόραση ή με κάποιο φως ανοιχτό σίγουρα θα ξυπνήσετε με άσχημη διάθεση. Το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που παράγεται στο σκοτάδι και ρυθμίζει τη διάθεσή μας.

10. Επιδιορθώστε ό,τι είναι χαλασμένο

Οτιδήποτε δεν λειτουργεί ή είναι σπασμένο, υποδηλώνει τομείς του σπιτιού αλλά και του εαυτού σας που δεν πάνε καλά. Για να ρέει η ενέργεια του χρήματος άφθονη, ήρθε η στιγμή να επισκευάσετε το χαλασμένο χερούλι, το καζανάκι που τρέχει, το ρολόι που έχει σταματήσει τρία χρόνια τώρα και το ντουλάπι που δεν κλείνει καλά! Και ότι είναι αδύνατον να επισκευαστεί μην το κρατάτε. Πετάξτε το!

11. Το μαγικό χαμόγελο

Ένας από τους καλύτερους life coaches στον κόσμο, ρώτησε μια πελάτισσα του "Από το 1-10 πόσο κατάθλιψη έχεις;" και αυτή απάντησε "10!". Της λέει λοιπόν, "κάνε το πιο φαρδύ, πλατύ χαμόγελο που μπορείς και κράτησε το για 1 λεπτό. Τώρα πως νιώθεις;". "Τέλεια!" απαντάει αυτή. Σε λιγότερο από 1 λεπτό από το ναδίρ στο ζενίθ, καθόλου άσχημα έτσι; Η μαγική συνταγή του Tony Robbins είναι όμως πολύ απλή. Όταν αλλάζουν τα συναισθήματα μας, αλλάζει η έκφραση του προσώπου μας, η στάση του σώματος αλλά... και ανάποδα! Αν κάνεις το μορφασμό του χαρούμενου σε λίγο θα νιώθεις χαρούμενος.

12. Κόψε το στρες σε 10 αναπνοές

Όποτε νιώθεις αγχωμένη κάνε το εξής: Πάρε αργά, μια βαθιά εισπνοή και κράτησε τον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα. Εξέπνευσε ακόμα πιο αργά. Πως νιώθεις; Επανέλαβε το, ένα κλικ πιο αργά. Τώρα, πως νιώθεις;

Αν τις κάνεις σωστά 10 τέτοιες αναπνοές ισοδυναμούν με 2 ώρες ύπνου.

13. Ανέβασε την ενέργεια σου σε λίγα δευτερόλεπτα

Νιώθεις πεσμένη; Σήκω από την καρέκλα σου και κάνε ένα χοροπηδητό! Έτσι ενεργοποιούμε το λεμφικό σύστημα, βοηθάμε στην καλή κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνουμε την αποτοξίνωση του σώματος.

14. Άσχημες σκέψεις; Λαστιχάκι σούπερ μάρκετ

Όλοι έχουμε ένα κουτάκι με λαστιχάκια στο σπίτι. Το ήξερες όμως ότι αυτά τα λαστιχάκια έχουν τη δύναμη να σου κόψουν όλες τις αρνητικές σκέψεις μαχαίρι; Φόρεσε ένα στο χέρι σου και κάθε φορά που σκέφτεσαι κάτι άσχημο, τράβηξε το με δύναμη. Έτσι ο εγκέφαλος θα δώσει σήμα στον πόνο και θα ξεχάσεις ό,τι σκεφτόσουν.

15. Φτιάξε τη σχέση σου με τα χρήματα

Βγάλε τους λογαριασμούς που έχεις να πληρώσεις από το ψυγείο για να μην ξυπνάς κάθε πρωί και χαλάς τη διάθεση σου. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να αγχώνεσαι καθημερινά και ξεκινάς την ημέρα σου με αρνητισμό. Βάλε τους σε 1 συρτάρι που θα έχεις εκεί μόνο τους λογαριασμούς. Επίσης φρόντισε να κρατάς τα χαρτονομίσματα σου απλωμένα σε μεγάλα πορτοφόλια και όχι διπλωμένα ή τσακισμένα μέσα στην τσάντα. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν και άλλα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ