2015-01-08 09:47:06
Φωτογραφία για Νομικά μέτρα η απάντηση Λευκωσίας στις τουρκικές απειλές και τη νέα NAVTEX
Ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, η κυβέρνηση μελετά τη λήψη νομικών και πολιτικών μέτρων για τη νέα NAVTEX

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας εξετάζει εισηγήσεις για λήψη νομικών μέτρων κατά της Τουρκία εξαιτίας της έκδοσης νέας NAVTEX. Τα μέτρα θα εξεταστούν ως προς την δυνατότητα αξιοποίησής τους, και ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνο.

Ταυτόχρονα, η Λευκωσία αναμένει τις κινήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση ήδη άρχισε να ενημερώνει ξένες κυβερνήσεις, ενέργειες που εντατικοποιηθούν εντός των ημερών.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συνεχιστεί κανονικά, διευκρίνισε ο κ. Χριστοδουλίδης με πιθανότητα να υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά στις επικρίσεις των κομμάτων για τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό μετά και τις σχετικές του δηλώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα όσα αναφέρονται στη δήλωση του ΠτΔ δεν συνιστούν υπαναχώρηση και η ίδια η δήλωση ξεκάθαρα αναφέρει ότι η λύση του Κυπριακού αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων στο θέμα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου.
Newzup
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ