2015-01-19 18:18:14
Φωτογραφία για Έρευνα για τον «ξαφνικό θάνατο» των Κυπριακών Αερογραμμών - Το 2015 σε ιδιώτες η CYTA και η Αρχή Λιμένων
Αισιοδοξία, ότι θα εξευρεθεί επενδυτής για εξασφάλιση του ονόματος και του εμβλήματος των Κυπριακών Αερογραμμών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας, στο κρατικό ραδιόφωνο είπε ότι αναμένεται ότι θα είναι εντονότερο το ενδιαφέρον για απόκτηση του εμβλήματος και του ονόματος των Κυπριακών Αερογραμμών, τώρα μετά την καταλυτική για την εταιρεία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξήγησε επίσης ότι μέσα από τη διαδικασία η οποία θα γίνει χωρίς τα λάθη του παρελθόντος θα κριθεί εάν το όνομα των ΚΑ, θα πουληθεί ή θα παραχωρηθεί για κάποια χρόνια, στη νέα ιδιωτική εταιρεία που βρίσκεται στα σκαριά.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προωθεί έρευνα για αίτια και αιτιατά που οδήγησαν στο κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα.

Η έρευνα είπε θα ανατρέξει σε χειρισμούς που έγιναν στα προηγούμενα χρόνια εντούτοις σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης για την ώρα είναι η διαχείριση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τους απολυθέντες εργαζομένους των Κυπριακών Αερογραμμών.


«Υπάρχει πρόθεση για διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης, αξιόπιστης και συνολικής διερεύνησης όλων όσων καταδίκασαν στο κλείσιμο την εταιρεία».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε άγνοια για την εκδηλωμένη πρόθεση των 3.872 μετόχων των ΚΑ, να υποβάλλουν αγωγές κατά της κυβέρνησης, απαιτώντας αποζημιώσεις μερικών εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντας μόνο ότι εάν μια υπόθεση οδηγηθεί στο Δικαστήριο θα κριθεί με νομικούς όρους και όχι πολιτικούς.

Αποκρατικοποιήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών όπως είναι η συμβατική υποχρέωση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών της είπε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα τρέξει και θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της CYTA και της Αρχής Λιμένων.

Δημοσιονομικά

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα για τα δημοσιονομικά διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση δεν είναι εκτός τροχιάς.

Αντίθετα, σημείωσε η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή του προγράμματος.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι είναι διαχείριση και η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί γύρω από το νομοσχέδιο των εκποιήσεων, ενώ το 5ο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας είναι έτοιμο και βρίσκεται για νομοτεχνικό έλεγχο ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ