2015-01-19 23:55:31
Φωτογραφία για Επίσκεψη Σόιμπλε στην Ινδία με στόχο τον εφησυχασμό
O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος... πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, επιχείρησε σήμερα να καθησυχάσει τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι όσον αφορά την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης και ιδίως της ευρωζώνης.

«Το καίριο ζήτημα είναι: η Ευρώπη θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά;» δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ινδίας.

«Το γνωρίζετε, εγώ είμαι αισιόδοξος» για αυτό, συνέχισε ο Σόιμπλε, επικαλούμενος κυρίως την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Γαλλίας ως θετικούς παράγοντες.

«Η Γαλλία αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα σημειώνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις» υποστήριξε ο ίδιος.

Η κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, δε συμπεριελήφθη στην ατζέντα των συνομιλιών, διευκρίνισε ο Σόιμπλε.

Οι συνομιλητές του ρώτησαν τον Γερμανό υπουργό για «τα γεγονότα στο Παρίσι και τις εξελίξεις στη μάχη εναντίον των φονταμενταλιστών» διευκρίνισε ο Σόιμπλε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, 10 ημέρες μετά την επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό.


Εκτός του Μόντι, τον οποίο χαρακτήρισε «αξιοθαύμαστο άνδρα» ο Γερμανός υπουργός συνάντησε εκπροσώπους των βιομηχάνων και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι. Αύριο αναμένεται να συναντήσει τον Ινδό ομόλογό του, Αρούν Τζέιτλι.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, την ώρα που η Γερμανία αναλαμβάνει φέτος την προεδρία της ομάδας των 7 ισχυρότερων κρατών (G7) του κόσμου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Αθήνα ο Χέρστον
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Αθήνα ο Χέρστον
Βολές για...κλάματα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βολές για...κλάματα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ