2015-01-20 11:51:14
Φωτογραφία για Βλαστός: Οι συνομιλίες για την εκτέλεση Γκιόλια και την Αγία Νάπα
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία για το πώς ο Παναγιώτης Βλαστός σχεδίαζε να σκοτώσει την εξαδέλφη του, την περιβόητη «Λίτσα», τη γυναίκα που με τις καταθέσεις τις ξετύλιξε το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης των 37 προσώπων που πλέον βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για το κύκλωμα των μπράβων έχει δώσει αρκετά στοιχεία τόσο για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, όσο και για την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια. Σύμφωνα με όσα λέει ο Γ.Δ. στον Παναγιώτη Βλαστό, εκτός από τα ονόματα του Τάσου Τσεχιλίδη και του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου που φέρονται να είναι εκτελεστές της «Σέχτας Επαναστατών», εμφανίζεται και το όνομα ενός Αλβανού με το όνομα Αιμίλιος, ο οποίος εμπλέκεται και αυτός στις δύο υποθέσεις, αλλά και «κάνα δύο ακόμη που βρίσκονται μέσα» σύμφωνα με τα λεγόμενα του συνομιλητή του Βλαστού.


Η πρώτη συνομιλία του Π. Βλαστού με τον Γ.Δ. γίνεται στις 14/3/2014, κατα την οποία γίνεται αναφορά στην Αγία Νάπα και στη δολοφονία Γκιόλια:

Δ: Ακου φίλε τώρα να δεις τί γινεται.

Βλ: Για πες, για λέγε

Δ: Ποιό πολύ έχει να κάνει με το... μ' αυτό το μαλάκα, στη Κύπρο. Θυμασαι που σου είχα πει ότι... είχε σκοτώσει πέντε άτομα στην Αγία Νάπα στην Κύπρο ένας;

Βλ: Σώπα ρε, ναι. Για αυτο σε καλάνε εσένανε;

Δ: Ακου.

Βλ: Σώπα ρε.

Δ: Αυτός λοιπόν ήταν μαζί με έναν άλλο, τον Τάσο Τσ. Αυτός λοιπόν τους έδωσε τους υπόλοιπους.

Βλ: Ναι. Και τί δουλειά έχεις εσύ να σε ρωτάνε για αυτά τα πράγματα εσένανε;

Δ: Ακου, άκου..

Βλ: Ερχόταν κανάς μαλάκας από το μαγαζί σου και σου έλεγε καλημέρα. Για αυτό;

Δ: Κατσε, κάτσε να δεις

Βλ: Αντε ρε

Δ: Αυτός λοιπόν, αυτός που σκότωσε τα πέντε άτομα έκανε παρέα με έναν Αλβανο, με έναν Αιμίλιο ονόματι.

Βλ: Δεν τους ξέρω, ναι.

Δ: Δεν τους ξέρεις. Οχι καμία σχέση. Ακου. Απλώς εσένα σου λέει μήπως ρε παιδί μου βγάλουμε τίποτα κια από αυτόν. Είσαι εκτός, είσαι εκτός εσύ, άστο.

Βλ: Τί να πεις ρε με τους χαζούς, ό,τι θέλουν κάνουν, τραβήξανε αυτη την πατσαβούρα, αυτή τη βρωμιάρα που μίλαγα εγώ να γελάσεις, ακούς;

Δ: Μου δείξανε φωτογραφίες δικες της να δούμε αν την ξέρω. Και λέω την είχα δει μια φορά στο δικαστήριο του Παναγόπουλου.

Βλ: Αυτή την πατσαβούρα, α στη δείξαν φωτογραφία;

Δ: Ναι ναι και τους λέω ναι από τότε μια φορά την είδα στο δικαστήριο, πουθενά αλλού λέω, γιατί ήμουνα και φίλος με τον πατέρα (ακατάληπτη φράση) όταν πέθανε λέω. Γιατί πήγες στο δικαστήριο; Ετσι πήγα, γιατί είναι φίλος μου ο Βλαστός και πήγα.

Βλ: Πω πω μάγκα μου (ακατάληπτο) κατάλαβες; Ξέρεις τί της κάναν αυτηνής; Να σου πω; να γελάσεις; Αυτή άκου τί είχε κάνει η π.......α παλιά, τότε που την είχα κυνηγήσει εγώ, πήγε η π......α και μου κλωνοποίησε το τσιπακι και μία έδειχνε ότι ήμουν στα Τρίκαλα και μία στο σπίτι της για να δει ποιά γκόμενα με παίρνει τηλέφωνο. Ακου η τρελή. Και την πιάσανε και της είπαν ξέρεις αυτό απαγορεύετεαι. Ειχε κάποιο γκόμενο αυτή, κάποιο πατσαβούρι που δούλευε εκεί στο Γερμανό και της είπε το τσιπάκι, ποιά γκόμενα είχα και κανα δυο άλλοι μέσα είναι, είχε βρειι μια δικηγόρο μου, μία από εδώ, μία από εκεί, κατάλαβες; και της λέει πως γίνεται (ακατάληπτο) ρε μ.......ς, ρε κορόιδα (ακατάληπτο) πες και καμιά αλήθεια...(ακατάληπτο) Ρε άι γ.......ου της λεω σαβούρα, να πεις την αλήθεεια. Οτι ξέρεις θα το πεις της λέω. Για πες εσυ Δ: Ακου, τότε είχε έρθει ένας Αλβανός και μου είχε πει να, μου χρωστάει μου λέει η Ηλίας, 50 ευρώ επειδή έχουν πέσει όλοι πάνω μου, μπορείτε να μου δώσετε να φύγω; Και το μ.....ί ξέρεις τί έκανε; Είχε πάρει τα λεφτά αλλουνού, 30.000. Είχε πάρει και την κοπάνησε και σηκώθηκε και έφυγε. Τον δώσανε όμως από την Κύπρο και τον ξαναέφεραν και τον πιάσανε και είναι προφυλακισμένος τώρα, όπου τον βρεις, γ.......έ του το σπίτι.

Βλ: Σώπα ρε. Δεν τον ξέρω ποιός είναι.

Δ: Και έχει πει ότι όνειρο έβλεπε.

Βλ: Ο Αλβανός;

Δ: Ναι ο Αλβανός. Ο Δ. (σ.σ. φαίνεται να αναφέρεται στον εαυτό του) έκανε παρέα με αυτόν εκεί και μπορεί να ξέρει για τη μπόμπα.

Βλ: Οτι έκανε παρέα με εμένανε

Δ: Οχι ρε φίλε. Με μένανε.

Βλ: άκου ο π.........ς

Δ: Αυτός από την Κύπρο, που πιάσανε στην Κύπρο, πέρναγε από το πάρκινγκ το δικό μου εκεί.

Βλ: Αυτός που ήταν στην Κύπρο έκανε τους φόνους εκεί, αυτός ο Αλβανός τους έκανε;

Δ: Δεν ξέρω αν τους έχει κάνει, λένε τώρα χρεώνουν, έφαγε 5 φορές ισόβια αυτός να πούμε, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.

Βλ: Ο Αλβανός έφαγε 5 φορές ισόβια;

Δ: Όχι δυο Έλληνες ήταν, ο Τσεχιλίδης και ο Μαμαλικόπουλος, ένας που είχε μπει στον Κορυδαλλό που τον χτυπήσανε οι άλλοι, οι πυρήνες της φωτιάς, αλλά ανακατεύεται με τους τρομοκράτες, με αυτούς πρέπει να 'ναι.

Βλ: Δεν τους ξέρω αυτούς ρε γαμώτο.

Δ: Που να τους ξέρεις εσύ ρε φίλε;

Βλ: Με όλους τους πυρήνες τους μ.........ς εδώ πέρα, (ακαταληπτο) με κρατάνε.

Δ: Αυτοί είναι φίλοι μεταξύ τους. Εγώ ούτε αυτούς τους ξέρω. Εγώ ήξερα τον Μαμαλικόπουλο, αυτόν που λέει ότι εκτέλεσε τα πέντε άτομα. Το 'κανε δεν το 'κανε; Δεν είναι δικιά μου δουλειά.

Βλ: Και που τον ήξερες εσύ αυτόν; Από το πάρκινγκ;

Δ: Τον ήξερα, ερχόταν με τον μ.......α το δικό μου εκεί, καταλαβαίνεις. Εμένα δεν μου είχαν κάνει στραβή.

Βλ: Και αυτός εκεί πέρα έκανε τους φόνους;

Δ: Έκανε δεν έκανε τί να σου πω; Τον χρέωνουν λένε ότι τον έχουν σε βίντεο.

Βλ: Τί να σου πω τώρα, βγάζεις άκρη τί γίνεται;

Δ: Όλη τη ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός, αυτός ο Αιμίλιος, τον πιάσανε πιστεύω (ακατάληπτο). Χρεώνουν ότι σκοτώσανε και το Γκιόλια το δημοσιογράφο.

Βλ: Το Γκιόλια;

Δ: Ναι. Οτι είναι εκτελεστές της Σέχτας Επαναστατών ρε.

Βλ: Και αυτός ο Αλβανος μαζί;

Δ: Ο Αλβανός και κανά δυο άλλοι μέσα. Λοιπόν και ο Αλβανός μέσα... (ακατάληπτο)

Βλ: Ναι, ναι κάτι κάνουν και δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Για πες. Ναι; Μ' ακους;

Λίγες μέρες αργότερα, στις 18/3/20014, οι δύο άνδρες μιλούν και αναφέρονται ξανά στην Αγία Νάπα:

Δ: Να σου πω κάτι αυτός ο Αλβανός, ο Αιμίλιος που τον προφυλακίσανε, που υποτίθεται ότι, όχι υποτίθεται, ότι είναι αλήθεια, ότι μεσολάβησε να γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα στην Κύπρο... Αυτός έδωσε εμένα ότι εγώ είμαι αυτός με τον άλλονε... τον Μήτσο... Τον άλλο που έριξε και σκότωσε...

Βλ: Ε... για... Ε για αυτός τι τους... Ε δηλαδή, ξέρεις τί κάνουν ρε συ (ακατάληπτο) η πατσαβούρα, τη πατσαβούρα. Αυτήνα. Την έχουνε καλέσει εκατό φορές. Επάνω εκεί, είχε κάνει μια κλωνοποίηση με κάτι τσιπάκια και καλά να πούμε εμένανε... κατάλαβες; Και την καλάνε εκατό φορές. Τώρα αυτή εκεί πέρα,, τί;

Δ: Εν τω μεταξύ...

Βλ: Ναι

Δ: ...πριν από μένα, από μένα και το μικρό.... μας είχανε σε ένα δωμάτιο. Και όσο μας είχαν ανοιχτό το δωμάτιο και χαχαχα και χουχουχου. Καποια στιγμή μας έκλεισαν την πόρτα και τους λέω, ρε παιδιά τί θα γίνει τ΄ώρα, να δώσω μια πρώτη κατάθεση να πα να φύγω γιατί το πρωί δουλεύω;

Βλ: Ναι

Δ: Και μου λέει κάτσε, κάτσε δυο λεπτά. Και μετά από λίγο ακούω γυναικεία τακούνια. Δεν ξέρω ποια γυναίκα...

Βλ: Αυτή, αυτή.

Δ: Έφυγε πριν από μένα. Έδωσε κατάθεση μια γυναίκα.

Βλ: Αυτή, αυτή είναι. Αυτή η πατσαβούρα.

Δ: Τί... στο 'πε εσένα;

Βλ: Ναι ρε, αυτή μου το 'πε εμένανε.

Δ: Ααααα... Εεεε... προχτες δηλαδή.

Βλ: Προχθες, ναι ναι την Παρασκευή.

Δ: Αρα αυτή ήταν να πούμε. Γιατί ήταν (ακατάληπτο) έδωσε γυναίκα κατάθεση και μου κλείσανε την πόρτα για να μην την δω και να μη με δει να πούμε.

Βλ: Ναι μωρέ. Αυτή, αυτή είναι. Ρε συ τώρα, Δεν έχουν σε ποιόν να το φορτώσουν. Αέρα - πατέρα; Τι μου λες τώρα;

Δ: Ναι, νταξει. Εγώ..

Βλ: Πά να φορτώσουν από δω, τους βγαίνει από... όταν τους βγαίνω εγώ, πα να φορτώσουν εκεί. Οταν δεν τους βγαίνει εκεί. Παν να φορτώσουν από δω. Δεν ξέρεις τί γίνεται τώρα;

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ