2015-01-20 12:39:33
Φωτογραφία για Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΑΜΑΡΑ
Μαίνεται η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αναφορές του Μάκη Βορίδη στην Αριστερά, οι οποίες ερμηνεύθηκαν από τον Πάνο Σκουρλέτη ως «εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις». Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απενέρχεται σήμερα στο θέμα, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις «εμφυλιοπολεμικό και μισαλλόδοξο κήρυγμα άνευ προηγουμένου» και κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι «δεν έχει βρει ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τον ''εκλεκτό'' του συνεργάτη». «Εάν αυτό δεν είναι επιδοκιμασία της ακροδεξιάς ρητορικής, τότε τι είναι; Και τελικά πόσο μεμονωμένο ήταν το περιστατικό Μπαλτάκου στη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά;», διερωτάται το κόμμα.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον κ. Βορίδη ορμώμενος από δηλώσεις του σε προεκλογική ομιλία στον Ασπρόπυργο στις οποίες τόνισε ότι η γενιά του «τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά». «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε, ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή», ανέφερε και πρόσθεσε τα ακόλουθα:


«Δεν θέλω να ξεγελιέστε, δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά. Δεν θα νικήσει η αριστερά την επόμενη Κυριακή».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για τις «μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική περίοδο».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ