2015-01-20 21:43:01
Φωτογραφία για Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα, αλλά θέλουμε να τις επανεξετάσουμε» υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκης στη συζήτηση με θέμα: «Greece’s Election: what do we envisage for 2015» στο «Gala dinner-The world in 2015» του Economist.

 Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό βήμα την ποσοτική χαλάρωση, ωστόσο, εκτίμησε ότι «δεν απαντάει στο αναπτυξιακό πρόβλημα της Ευρώπης» συστήνοντας ότι η χαλάρωση θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στις επενδύσεις για την ανάπτυξη.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σε αντίθεση με το 2012, κρατούν ουδέτερη στάση» είπε ο κ. Δραγασάκης εκτιμώντας ως θετικό το τόσο υψηλό ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Ελλάδα, στις οποίες, όπως τόνισε, αναμένεται χαμηλή αποχή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την Ελλάδα που υποφέρει. Που αντιστάθηκε από την αρχή και προειδοποίησε» τόνισε ο ίδιος. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να συμβάλλει «στην αλλαγή και όχι τη διάλυση της Ευρώπης». «Μια νέα αριστερά του 21ου αιώνα και στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε ο κ. Δραγασάκης.


Σχετικά με το χρέος είπε ότι «αναγνωρίζουμε το χρέος, αλλά θέλουμε να δούμε πώς προέκυψε αυτό το χρέος και ενδιαφερόμαστε να το διαπραγματευτούμε». Ο ίδιος απέρριψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «μυστική διπλωματία» σχολιάζοντας ότι «προφανώς δεν είμαστε κλεισμένοι στα γραφεία». Διευκρίνισε δε ότι «δεν πρόκειται για μία ελληνογερμανική αντιπαράθεση. Εμάς συνομιλητές μας είναι η Κομισιόν, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Εμείς εκφράζουμε τη βούληση του ελληνικού λαού, σεβόμενοι το ευρωπαϊκό πλαίσιο στο οποίο θέλουμε να παραμείνουμε».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ