2015-01-21 09:01:08
Φωτογραφία για Μιχάλης Βλασταράκος: «Να ακυρωθεί τώρα η απόφαση για συνταγογράφηση από νοσηλευτές»!
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Γράφει:Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αντισυνταγματική θεωρεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) την απόφαση της τελευταίας στιγμής του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη να δώσει το δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα σε ασθενείς ενώ ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος δηλώνει στο HealthReport.gr πως ο κλάδος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος εμφανίζεται πυρ και μανία για το δικαίωμα συνταγογραφησης στους νοσηλευτές ενώ μιλώντας στο HealthReport.gr ζητά να ακυρωθεί εδώ και τώρα. Τονίζει μάλιστα πως η σχετική απόφαση προσβάλει το ιατρικό σώμα καθώς είναι …παροχή προεκλογικού χαρακτήρα ενώ υπογραμμίζει πως εκτός των άλλων ευτελίζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr ο κ.Βλασταράκος: «Η υπουργική απόφαση της 19ης Ιανουαρίου η οποία καθορίζει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των νοσηλευτών είναι προεκλογικού χαρακτήρα που ευτελίζει τόσο την πολιτική ζωή όσο και το ιατρικό λειτούργημα
. Τιμούμε τους νοσηλευτές, συνεργαζόμαστε στα νοσοκομεία και στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαθίσταται η ιατρική λειτουργία και η υψηλή επιστημονική γνώση και η τεκμηριωμένη εμπειρία. Θα πρέπει άμεσα να ακυρωθεί η απόφαση διότι είναι προσβολή στο ιατρικό σώμα τη στιγμή μάλιστα που προωθήθηκε χωρίς καν να υπάρξει συζήτηση με τα θεσμικά όργανα των γιατρών όπως ο ΠΙΣ και οι υπόλοιποι υγειονομικοί φορείς».

Ο κ.Βλασταράκος μιλά και για τις συνέπειες της απόφασης αυτής: «Δημιουργεί τεράστιες παρενέργειες καθώς στο μέλλον θα διαταραχθούν οι σχέσεις ιατρών-νοσηλευτών ενώ δημιουργεί και προβλήματα προστασίας της υγείας του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξηγεί μέσω του HealthReport.gr: «Ο νοσηλευτής δε λειτουργεί ποτέ αυτόνομα αλλά πάντοτε κάτω από τις ιατρικές οδηγίες. Εξάλλου σύμφωνα με την άποψη του νομικού συμβουλίου του ΠΙΣ η απόφαση αυτή αντίκειται σε συνταγματικές διατάξεις».

Και καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΙΣ πως ο κλάδος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης καθώς αναφέρει: «οπωσδήποτε θα ακολουθηθούν νομικές ενέργειες για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ