2015-01-21 10:32:43
Φωτογραφία για Πάτρα: Εκατό κάδοι στα σκουπίδια από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές - Σε πόσες χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το κόστος των εμπρησμών
Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα o εμπρησμός κάδων απορριμμάτων σε διάφορες συνοικίες της Πάτρας και συνολικά η πόλη έχει χάσει από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα 100 κάδους, όπως αναφέρει o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς.

Το συνολικό κόστος, αν υπολογίσει κανείς ότι κάθε κάδος κοστίζει 300 ευρώ, ανέρχεται σε 30.000 ευρώ. "Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντικοινωνική συμπεριφορά. Είναι θέμα δημόσιας υγείας και όχι παιχνίδι. Ποιον εκδικούνται βάζοντας φωτιές σε κάδους;" τονίζει ο κ. Κορδάς. Επιπρόσθετα υπογραμμίζει την ανάγκη και οι πολίτες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φιινομένου και να ειδοποιούν τους αρμόδιους, σε περίπτωση που εντοπίζουν κάτι.

Την ίδια ώρα οι φθορές στους κάδους προέρχονται και από μια άλλη αιτία. Όπως εξηγεί o Kωνσταντίνος Ξούρας, Προϊστάμενος του τμήματος κίνησης οχημάτων του Δήμου δεν είναι μόνο οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές στους κάδους, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί δημότες ρίχνουν τη στάχτη από τα τζάκια στους κάδους, χωρίς να έχουν σβήσει όλες οι σπίθες, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται θεροκρασία και να αλλοιώνεται η βάση τους.


Αρκετοί από τους κάδους που καταστράφηκαν, πλαστικοί στην πλειοψηφία τους, αντικαταστάθηκαν σύμφωνα με τον κ.Κορδά, και στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ενός διαγωνισμού για την προμήθεια 1100 κάδων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα νεαροί έκαψαν 22 κάδους μέσα σε λίγες ώρες, σε Αγία Τριάδα, Προσφυγικά και Άγιο Νεκτάριο, ενώ προχθές σημειώθηκε νέο μπαράζ στην Παραλία Πατρών.

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ