2015-01-21 12:31:57
Φωτογραφία για ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΕΤΟΙΜΑ ΟΚΤΩ Ν/Σ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οκτώ νομοθετικές πρωτοβουλίες για κοινωνικά και εργασιακά θέματα έχει επεξεργαστεί και θα καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στη Β΄ Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης.

Το πρώτο νομοσχέδιο, εξηγεί ο κ. Στρατούλης, «αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μαζί με αυτό της αποκατάστασης των ΣΣΕ και της επαναφοράς αρμοδιοτήτων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας».Το δεύτερο είναι για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από 700 ευρώ. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα και σταδιακά θα πάμε σε αποκατάσταση απωλειών των συντάξεων», σημειώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.Το τρίτο νομοθέτημα αφορά την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο και την αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και δεν έχουν βγει σε σύνταξη εξ αυτού του λόγου, ενώ το τέταρτο, είναι για την επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας της προστατευτικής από απολύσεις εργατικής νομοθεσίας.Το πέμπτο έχει να κάνει με την ανασύσταση και αναβάθμιση του έργου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας σε ενιαίο δημόσιο Οργανισμό.Το έκτο, «είναι για την κατάργηση της χουντικής έμπνευσης δυνατότητας των κυβερνήσεων για πολιτική επιστράτευση των απεργών», ενώ το έβδομο, αφορά τον τομέα του υπουργείου Εργασίας και είναι για την επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.Τέλος, το όγδοο νομοθέτημα θα αφορά την επίλυση επειγόντων ασφαλιστικών προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών και την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν τα άτομα με αναπηρία με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ΚΕΠΑ.Ερωτηθείς  για τις παρεμβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει το μοντέλο Κύπρου για την αναγκαστική απομάκρυνση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, ο κ
. Στρατούλης σημειώνει ότι «αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα εξετάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές».

«Βασικό είναι, τις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, ο κ. Στουρνάρας να παίξει τον θεσμικό του ρόλο, όπως και άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Να μην ανακατεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση των ημερών. Ο ελληνικός λαός είναι ελεύθερος σε μια κυρίαρχη χώρα να ψηφίσει, να κάνει τις δικές του επιλογές και αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο λαός. Ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε οι κερδοσκόποι, είτε μέσα είτε έξω από την Ελλάδα, ούτε οι υπαλληλίσκοι της τρόικας», υπογραμμίζει.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ