2015-01-21 22:38:58
Φωτογραφία για Αύξηση εσωτερικού τουρισμού στη Ρωσία μέχρι και 40% μέσα στο 2014
Σημαντική αύξηση σημείωσε ο εσωτερικός τουρισμός στη Ρωσία μέσα στο 2014, σύμφωνα με... τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Federal Tourism Agency-FTA).

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της FTA Ολεγκ Σαφόνοφ στο τουριστικό Φόρουμ South Russia 2015 που πραγματοποιείται σήμερα στη Γιάλτα, η αύξηση σημειώθηκε από το καλοκαίρι και μετά, ενώ αντίθετα ο τουρισμός προς το εξωτερικό, ειδικά προς χώρες της Ευρώπης μειώθηκε σημαντικά λόγω υψηλού κόστους.

Επικαλούμενος τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας για το 2014, ο Σαφόνοφ, τονίζει πως δεν υπήρξε μείωση της προσέλευσης σε χώρες όπως Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτος, αντιθέτως παρατηρήθηκε μικρή άνοδος, όμως σε γενικότερα πλαίσια η τουριστική κίνηση προς το εξωτερικό μειώθηκε.

«Η έλευση των ρώσων τουριστών σε χώρες που αποτελούσαν παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς είναι αρκετά μειωμένη λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου που τους έκανε αυτόματα πανάκριβους».

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Ρωσία σημείωσε αύξηση προς το τέλος τους έτους.

«Κινέζοι και Φινλανδοί επισκέπτες σημείωσαν μεγάλη αύξηση αφίξεων.

Η βουτιά που σημείωσε το ρούβλι έναντι του ευρώ και του δολαρίου καθιστά τη Ρωσία ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό» είπε ο Σαφόνοφ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ